Šport > Kolesarstvo
12691 ogledov

Nič od velikega obračuna Pogačar-Vingegaard na zadnjem vrhuncu sezone

Tadej Pogačar Jonas Vingegaard Profimedia
Vingegaard ne bo nastopil na cestni dirki na SP.

Danski kolesar Jonas Vingegaard, zmagovalec letošnje dirke po Franciji, ne bo nastopil na cestni dirki na septembrskem svetovnem prvenstvu v Avstraliji. Novico, da aktualnega zmagovalca Toura, ki je po dveh letih končal prevlado slovenskega asa Tadeja Pogačarja v Franciji, ne bo na cestni preizkušnji v Avstraliji, je potrdil selektor danske ekipe Anders Lund.

"Pogovorili smo se z njim in njegovo ekipo in se odločili, da je zanj bolje, da si odpočije. Eno je, da si fizično nared, a je psihična pripravljenost prav tako pomembna," je dejal Lund. V danski ekipi bodo 18. septembra na cestni dirki na SP kot kapetani nastopili Magnus Cort Nielsen, Jakob Fuglsang in Soren Kragh Andersen

Tadej Pogačar Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Na zadnjem vrhuncu sezone tako ne bomo priča novemu spopadu med Vingegaardom in Pogačarjem, ki je nastop na cestni dirke na svetovnem prvenstvu že potrdil in dirko podčrtal kot glavni cilj do konca sezone, zaradi katerega se je tudi odpovedal nastopu na Vuelti.

Vingegaard sicer vse od svoje zmage na Touru 24. julija ni nastopil na nobeni dirki, do konca sezone pa naj bi po odpovedi udeležbe na svetovnem prvenstvu nastopil le še na Klasiki po Bretaniji ter Dirki po Lombardiji. Na obeh se pričakuje tudi nastop Pogačarja, ki ima za razliko od svojega novega velikega rivala dosti bolj natrpan urnik do konca sezone.

Tadej Pogačar Jonas Vingegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogačar naj bi konec meseca prav tako nastopil na Klasiki po Bretaniji, medtem ko ga 9. in 11. septembra čakata prestižni kanadski enodnevni klasiki najvišjega ranga, VN Quebeca in VN Montreala. Konec meseca se bo Pogačar pojavil vsaj na startu cestne dirke svetovnega prvenstva (ni še jasno, ali bo nastopil tudi v kronometru), medtem ko bo sezono zaključil v začetku oktobra s tremi italijanskimi enodnevnimi klasikami, Girom dell'Emilio, dirko Tre Valli Varesine in legendarnim kolesarskim spomenikom, Dirko po Lombardiji, na kateri bo branil lansko zmago.

Komentarjev 1
  • radovednica 07:37 17.avgust 2022.

    Kakšen veliki obračun le? Pogačca še na nobenem takšnem tekmovanju ni opravil nič. No ja, tista komaj, komaj z velikim krompirjem na OI, je edino nekaj. Na takšnienodnevni etapni tekmi pa nima nihče od "naših pocestnikov" nobenih možnosti. Za to ...prikaži več moraš biti mojster!

Sorodne novice