Šport > Kolesarstvo
5161 ogledov

Izjemni Slovenec podpisal, naslednji dve leti bo vozil za to vrhunsko ekipo

Luka Mezgec Profimedia
Luka Mezgec bo še dve leti član avstralskega moštva BikeExchange-Jayco.

Slovenski kolesar Luka Mezgec je z moštvom BikeExchange-Jayco podaljšal sodelovanje še za dve leti, je danes na svoji spletni strani sporočila avstralska ekipa, katere član je 34-letnik že sedmo leto. "Luka je eden najzanesljivejših kolesarjev v naši ekipi in zelo smo veseli, da bo z nami še dve sezoni. Zelo je motiviran in je pomemben del naše prihodnje vizije pri razvoju sprinterske ekipe," je dejal direktor ekipe Brent Copeland.

"S prihodom Dylana Groenewegena v ekipo sem se znašel v precej bolj jasni vlogi. Pomagati enemu izmed najboljših sprinterjev na svetu je hkrati užitek in odgovornost, kar mi je všeč," pa je ob podaljšanju pogodbe dejal 34-letni Kranjčan. "Po sedmih letih sodelovanja z GreenEDGE družino se počutim kot doma ter neverjetno je videti vso pozitivno energijo in predanost vsakega posameznika v ekipi," dodaja Mezgec.

Slovenec se je avstralski ekipi, takrat imenovani Orica-BikeExchange, pridružil pred sedmimi sezonami in zadovoljil vsa pričakovanja svojih delodajalcev. Kljub temu da je veljal za odličnega sprinterja, se je bil brez pritoževanja pripravljen popolnoma podrediti svojim kapetanom. Večinoma je namreč opravljal vlogo kolesarja, ki mora pripraviti čim boljše izhodišče za zaključni sprint svojim glavnim sprinterjem. Tako je odigral eno izmed ključnih vlog pri številnih uspehih nekdaj Caleba Ewana in zdaj Michaela Matthewsa in Groenewegna.

Toda kljub pretežno vlogi ključnega pomočnika je Mezgec tudi pri avstralskem moštvu dosegel nekaj odličnih rezultatov, kot sta po dve etapni zmagi na Dirki po Polski in Dirki po Sloveniji, drugo mesto na Klasiki po Bretaniji, zmaga na klasiki Arnhem-Veenendaal ter dve drugi mesti na etapah Dirke po Franciji. Prav tako je eno leto zamenjal klasični BikeExchangov dres za majico državnega prvaka, katero je nosil po zmagi na državnem prvenstvu leta 2017.

Luka Mezgec | Avtor: Epa Epa

Ekipa BikeExchange-Jayco je sicer bila v zadnjih urah zelo aktivna, saj so iz moštva prav tako razkrili, da so za dve leti pogodbo podaljšali tudi avstralski kolesarji Luke Durbridge, Lucas Hamilton in Callum Scotson, medtem ko sta zvestobo že pred tem podaljšala tudi prva zvezdnika ekipe Simon Yates in Michael Matthews. Prav tako je pogodbo z ženskim delom ekipe podaljšala Slovenka Urška Žigart.

Avstralska ekipa pa se ni potrudila zgolj obdržati vsa svoja najpomembnejša orožja, pač pa je uspela v svoje vrste zvabiti tudi nekaj odmevnih okrepitev. Moštvo bodo tako v novi sezoni okrepili Eddie Dunbar, Filippo Zana, Chris Harper, Felix Engelhardt in Elmar Reinders.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice