Šport > Kolesarstvo
11628 ogledov

Roglič že prečrtal enega najtežjih tekmecev na Vuelti

Nairo Quintana Primož Roglič Profimedia
Quintana je v zadnjem trenutku odpovedal nastop na Vuelti.

Kolumbijski kolesar Nairo Quintana je dan pred začetkom dirke po Španiji odpovedal nastop. Kolesar je pojasnil, da po sredinem zapletu z nedovoljenimi snovmi trenutno nima ne glave ne telesa pripravljenih za tekmovanje.

Nairo Quintana Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Raje se bom vrnil domov ter se pripravil na obrambo glede novice, ki sem jo prejel včeraj ," je na Intagramu sporočil 32-letni kolesar, ki je leta 2016 na Vuelti slavil skupno zmago.

V sredo je kolesarski svet presenetila novica, da so Quintani (Arkea Samsic) črtali dosežke z letošnjega Toura, potem ko je analiza posušenega vzorca krvi z dirke pokazala vsebnost protibolečinskega sredstva tramadola. Ker ne gre za kršenje protidopinških pravil, ampak predpisanih zdravstvenih smernic Mednarodne kolesarske zveze, bi kolesar lahko nastopil na Vuelti.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Quintana je že v sredo zvečer napovedal, da bo dokazal, da sam ni nikoli kršil pravil. "Presenečen sem nad novico. Popolnoma zanikam uživanje tramadola kadarkoli v karieri. Z ekipo odvetnikov bomo izčrpali vse pravne možnosti pri moji obrambi," je na Twitterju zapisal kolesar, ki je bil pred dnevom še prepričan, da bo dirkal v Španiji.

Španska pentlja se bo tudi z dvema Slovencema, Primožem Rogličem (Jumbo-Visma) in Janom Polancem (UAE Team Emirates), začela v petek v nizozemskem Utrechtu z ekipnim kronometrom. Roglič bo na dirki napadal rekordno četrto zaporedno zmago, že pred začetkom dirke pa se je tako rešil enega najtežjih konkurentov.

Nairo Quintana Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Izjemni Kolumbijec, ki v zdnjih letih dosega zelo dobre rezultate, a vseeno še vedno ne najde tiste zmagovalne forme, ki ga je krasila pred leti, je v preteklosti že dobil skupni seštevek Vuelte, prav tako pa je slavil tudi na dveh etapah španske pentlje.

Dirke se je sicer udeležil že šestkrat, svoj premierni nastop je končal na 36. mestu, medtem ko je bil že v svojem drugem nastopu v odlični poziciji, nosil je celo rdečo majico vodilnega, a je po grozljivem padcu moral dirko predčasno končati. V svojih naslednjih štirih poizkusih pa je dirko enkrat dobil, jo dvakrat končal na četrtem in enkrat na osmem mestu.

Nairo Quintana Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Nazadnje je na dirki nastopil leta 2019, ko je Roglič slavil prvo izmed svojih treh skupnih zmag. Kolumbijec mu je bil takrat eden izmed najtežjih tekmecev, saj je dirko končal na četrtem mestu.

Quintana je sicer pravi specialist za velike tritedenske dirke, saj je tekom svoje kariere dobil tako Giro, kot Vuelto, kar šestkrat je dirke končal na zmagovalnih stopničkah, dvanajstkrat pa je dirko zaključil v prvi deseterici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice