Šport > Kolesarstvo
6601 ogledov

Bennettu sprint druge etape, tako jo je končal Roglič

Sam Bennett Profimedia
Oba Slovenca, Primož Roglič in Jan Polanc, sta prišla v cilj z glavnino.

Kolesarji so opravili drugo etapo 77. kolesarske dirke po Španiji. Sprint 175 km dolge preizkušnje od Hertogenboscha do Utrechta je dobil izkušeni 31-letni Irec Sam Bennett iz ekipe Bora-hansgrohe, drugi je bil nekdanji svetovni prvak, Danec Mads Pedersen (Trek Segafredo), in tretji Belgijec Tim Merlier (Alpecin).

"Vedel sem, da mi bo spet uspelo. To je le vprašanje pravih nog. Najbolj sem vesel tega, da nadaljujem svoj niz na velikih tritedenskih preizkušnjah. Od leta 2018 sem na vsaki zmagal vsaj enkrat," je bil v cilju vesel Bennett.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
Vodstvo v skupnem seštevku in rdečo majico vodilnega je prevzel danes četrtouvrščeni Nizozemec Mike Teunissen pred moštvenim kolegom, Italijanom Edoardom Affinijem. Oba sta člana Jumbo Visme, za katero vozi tudi slovenski as in zmagovalec zadnjih treh dirk po Španiji Primož Roglič.

Danes je bila na sporedu ena redkih etap na letošnji Vuelti, kjer so priložnost za etapno zmago lovili sprinterji. Podobno bo v nedeljo, ko bo Vuelta še tretjo etapo potovala po Nizozemski, ki gosti letošnji uvod dirke. Kolesarji bodo okrog Brede prevozili dobrih 193 km.

Oba Slovenca, Primož Roglič in Jan Polanc, sta prišla v cilj z glavnino. Roglič je bil 56., Polanc (UAE) pa 67. Roglič je v skupnem seštevku četrti, oziroma ima enak čas kot prva peterica iz ekipe Jumbo Visma, s katero so temelj za lov na novo zmago postavili na moštvenem kronometru. Polanc je v skupini kolesarjev, ki zaostaja 33 sekund in je na skupno 22. mestu.

Samo etapo je sicer zaznamovala šesterica ubežnikov, ki so ušli kmalu po startu, a jasno je bilo, da jih bo glavnina ujela in se za zmago spopadla v sprintu. Lov na ubežnike je začela ekipa Alpecina.

Izidi:
- 2. etapa (Hertogenvosch - Utrecht, 175 km):
 1. Sam Bennett (Irs/BOR)           3:49:34 ure
 2. Mads Pedersen (Dan/TRE)
 3. Tim Merlier (Bel/ALP)
 4. Mike Teunissen (Niz/JUM)
 5. Pascal Ackermann (Nem/UAE)
 6. Daniel McLay (VBr/ARK)
 7. Itamar Einhorn (Izr/ISR)
 8. Jake Stewart (VBr/GFJ)
 9. John Degenkolb (Nem/DSM)
10. Kaden Groves (Avs/BIK)         isti čas
...
56. Prinmož Roglič (Slo/JUM)       isti čas
57. Jan Polanc (Slo/UAE)           isti čas

- skupni vrstni red:
 1. Mike Teunissen (Niz/JUM)    4:14:14
 2. Edoardo Affini (Ita/JUM)
 3. Sam Oomen (Niz/Jum)
 4. Primož Roglič (Slo/JUM)
 5. Sepp Kuss (ZDA(JUM)        vsi isti čas
 6. Ethan Hayter (VBr/INE)        +    0:12
 7. Richard Carapaz (Špa/INE)          0:13
 8. Pavel Sivakov (Fra/INE)
 9. Carlos Rodriguez (Špa/INE) oba isti čas
10. Remco Evenpool (Bel/QUI)           0:14
...
22. Jan Polanc (Slo/UAE)               0:33
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.