Šport > Kolesarstvo
664 ogledov

Že danes prvi pravi pokazatelj razmerja moči na Vuelti

dirka po Španiji Epa
Četrtkova šesta etapa dirke po Španiji bi lahko postregla z novim vodilnim.

Potem ko je peto etapo kolesarske dirke po Franciji v sredo dodobra premešala skupina ubežnikov in je Francoz Rudy Molard odvzel rdečo majico vodilnega slovenskemu šampionu Primožu Rogliču, je danes pred kolesarji prva prava gorska etapa, ki bo že prvi pokazatelj moči med glavnimi favoriti.

Primož Roglič Vuelta Šport Roglič nič več v rdečem, etapa Solerju

Etapa od Bilbaa z zaključnim vzponom Ascension al Pico Jano na San Miguel de Aguayo je dolga 181,2 km. Kolesarje pa med drugim čaka najprej vzpon druge kategorije na Puerto de Alisas, dolg 8,7 kilometra in s povprečnim naklonom 5,8 odstotka.

Zares bo šlo v zadnji tretjini. Najprej bo na vrsti 6,8 km dolg prvokategorni vzpon na Collado de Brenes in prav na koncu še 12,6 km dolg sklepni vzpon prve kategorije do cilja, ki ima povprečni naklon 6,55 odstotka.

Jumbo-Visma Giro ali Tour? Šport Je Jumbo-Visma po nesreči razkrila, ali namerava Rogliča še pošiljati na Tour?

Bržkone bo že četrtek vnovič postregel z novim vodilnim na dirki. Med favorite za vnovično skupno vodstvo pa sodi tudi Roglič, ki je dobil zadnje tri izvedbe Vuelte. Zaenkrat je v časovni prednosti pred vsemi favoriti, za trenutno vodilnim Rudyjem Molardom pa v skupnem seštevku zaostaja 4:09 minute.

Drugi slovenski kolesar Jan Polanc je v skupnem seštevku 39. z zaostankom petih minut in pol.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 13:28 25.avgust 2022.

    Na zaključnem vzponu se bodo vrstili napadi!!!