Šport > Kolesarstvo
24541 ogledov

Je Jumbo-Visma po nesreči razkrila, ali namerava Rogliča še pošiljati na Tour?

Jumbo-Visma Profimedia
Priznani belgijski športni novinar je prepričan, da je uspel med vrsticami razbrati, na katere velike tritedenske dirke namerava Jumbo-Visma v novi sezoni poslati Primoža Rogliča.

Belgijski novinar Raymond Kerckhoffs je v torek objavil zanimiv članek za tamkajšnji Wielerflits z naslovom "Borba med drugokategorniki Jumbo-Visme se zaostruje". V omenjenem članku se je Kerckhoffs osredotočil na kolesarje trenutno najmočnejše ekipe na svetu, ki zaradi izjemne konkurence znotraj moštva trenutno niso povsem v ospredju, a bi v vsaki izmed drugih ekip imeli eno izmed ključnih vlog.

V začetku članka se tako osredotoči na dva letošnja nosilca rdeče majice na Vuelti, Roberta Gesinka in Mika Teunissena, ki bi še dve leti nazaj imela zagarantirano mesto v postavi za Tour, letos pa so oba morali razočarati z novico, da zanju ni prostora. Prvi naj bi celo izgubil voljo do kolesarstva in je celo razmišljal o upokojitvi, medtem ko bo drugi po koncu sezone zamenjal ekipo.

Robert Gesink | Avtor: Profimedia Profimedia

Kerckhoffs je nato v pogovoru z menedžerjem ekipe Richardom Pluggejem in glavnim trenerjem ekipe Merijnom Zeemanom debatiral o tem, kako je ekipa Jumbo-Visme tako močna ravno zaradi svoje po nogometno izraženo "rezervne klopi". Da jih pester izbor odličnih kolesarjev med drugim dela tako dominantne, seveda pa zato vodstvo čaka kar nekaj neprijetnih odločitev, ki zagotovo razočarajo njihove kolesarje.

Plugge nato poudari, kako pomembno je, da tudi "rezervni" kolesarji ves čas vršijo pritisk na njihove "prvokategornike", saj se slednji zavedajo, da nimajo zagotovljenega mesta v postavi na najmočnejših dirkah sezone in se morajo tako stalno dokazovati.

Kerckhoffs se je nato v pogovoru z vodilnima možema Jumbo-Visme dotaknil tudi postave za Dirko po Franciji prihodnje leto. Oba veseli zelo pester izbor kolesarjev, medtem ko naj bi odločitev o predvideni postavi padla nekje novembra.

Jumbo-Visma | Avtor: Profimedia Profimedia

V letošnji sezoni je namreč nizozemski ekipi prvič uspelo slaviti na Touru, tako da zagotovo vsa osmerica (Jonas Vingegaard, Primož Roglic, Wout van Aert, Steven Kruijswijk, Sepp Kuss, Tiesj Benoot, Christophe Laporte in Nathan Van Hooydonck) tudi naslednje leto kandidira za nastop na dirki vseh dirk, obenem pa se bo ekipa okrepila z Wilcom Keldermanom, Dylanom van Baarlejem in Janom Tratnikom, ki bi si prav tako želeli nastopiti na Touru, prav tako pa bi bili v katerikoli drugi ekipi v postavi tudi Rohan Dennis, Gesink, Koen Bouwman in Sam Oomen, ki letos niso bili izbrani.

Plugge pa se je nato lotil debate, ki verjetno najbolj zanima slovenske ljubitelje kolesarstva. Vprašanje kapetana ekipe. Plugge namreč ne skriva svoje želje, da bi se največje dirke lotil z večimi kapetani, kar mu je bil glavni cilj že ob podpisu zdaj upokojenega Toma Dumoulina, ko se je nameraval Toura lotiti s kar tremi kapetani, saj bi Dumoulin, Roglič in Kruijswijk vsi kandidirali za najvišja mesta.

Prav tako pa naj bi bila po pisanju Kerckhoffsa ena Pluggejevih največjih želja, da v enem letu napade zmage na vseh treh največjih tritedenskih dirkah (Giro/Tour/Vuelta). Z Rogličem in Vingegaardom ima v svojih vrstah namreč dva velika šampiona, ki sta že dokazala, da lahko zmagujeta na Grand Tourih. A kako porazdeliti njune nastope po velikih tritedenskih dirkah?

Jumbo-Visma | Avtor: Profimedia Profimedia

Mnogi so se namreč bali, da je letošnja smola na Dirki po Franciji Primožu za vedno zaprla vrata Toura, saj naj bi Jumbo-Visma od zdaj naprej stavila le na Vingegaarda. Kerchkoffs se je razpisal, da sicer ni dobil uradne potrditve, a da je med vrsticami uspel razbrati, da si želijo naslednje leto Nizozemci Rogliča kot solo kapetana poslati že na Giro, nato pa naj bi vseeno skupaj z Vingegaardom napadla še Tour. Plugge je sicer odgovoril, da je za takšno napoved še prezgodaj ter da bodo odločitev sprejeli šele novembra.

A nato je vseeno namignil, da je nekaj na tem... "Recimo, da nameravamo poslati Rogliča na Giro.  Seveda mu v tem primeru želimo nuditi več pomoči, kot smo mu jo ponudili pred tremi leti, ko je prvič napadel skupno zmago na Dirki po Italiji. Ravno zaradi tega je tako pomembno, da imamo dovolj globoko moštvo, da lahko tudi že za Giro okoli Primoža zberemo dobro ekipo," je zaključil Plugge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice