Šport > Kolesarstvo
2274 ogledov

Olimpijski podprvak iz Tokia padel na dopinškem testu

Mathias Flückiger Profimedia
Olimpijski podprvak v gorskem kolesarstvu suspendiran zaradi dopinga.

Švicarski kolesar Mathias Flückiger je bil pozitiven na dopinškem testu, je sporočila Švicarska protidopinška organizacija oz. njena enota za integriteto športa. Olimpijski podprvak iz Tokia je bil pozitiven na anabolični steroid Zeranol in bo izpustil današnjo preizkušnjo evropskega prvenstva v gorskem kolesarstvu v Münchnu.

Triintridesetletni Švicar se je v zadnjih tednih pripravljal na nastop na evropskem prvenstvu, na katerem bi bil v olimpijskem krosu danes od 17. ure naprej eden izmed favoritov za zlato kolajno. Naslednji konec tedna bi moral nastopiti tudi na svetovnem prvenstvu v francoskem Les Getsu.

Flückigerja trenutno preiskuje oddelek za integriteto švicarskega športa, potem ko ga je njegovo poklicno moštvo v četrtek pozno zvečer suspendiralo po razkritju pozitivnega vzorca A, ki ga je oddal na začetku junija na tekmi državnega prvenstva v gorskem kolesarstvu v Leysinu.

Prepoved nastopanja bo veljala vsaj do rezultatov vzorca B, je še dodalo njegovo moštvo Team Thömus Maxon.

Mathias Flückiger | Avtor: Profimedia Profimedia

"Švicarska enota za integriteto športa lahko potrdi, da proti Mathiasu Flückigerju poteka preiskava zaradi domnevne kršitve protidopinških pravil. Zaradi varstva osebnostnih podatkov pa več informacij v tem trenutku ne more zagotoviti. Nadaljnje informacije bodo sledile, ko bo primer zaključen," pa je v četrtek zvečer objavila švicarska protidopinška agencija.

Zeranol v številnih državah uporabljajo predvsem za pospeševanje rasti živine, v Evropski uniji pa njegova raba ni dovoljena od leta 1981. Kasneje je rabo prepovedala tudi Svetovna protidopinška agencija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice