Šport > Kolesarstvo
27090 ogledov

Pogačarjev kolega prvi, nato ga je motor odpeljal v napačno smer

Rui Costa youtube
Portugalski kolesar besen zaradi napake organizatorjev.

Na četrtkovi etapi dirke Tour de Limousin je Rui Costa, moštveni kolega Tadeja Pogačarja pri ekipi UAE Team Emirates, dva kilometra pred ciljem napadel deseterico tekmecev, ki so se z njim borili tudi za najvišja mesta v skupni razvrstitvi. Portugalcu se je uspelo otresti konkurentov, nato pa je vse skupaj zapravil zaradi neprevidnosti.

Petintridesetletni kolesar je vozil blizu motorja organizatorjev, ki pa je na krožišču zavil v napačno smer. Portugalec mu je sledil, s tem pa izgubil možnosti za zmago.

"Brez signalizacije, ograj ali nekoga, ki bi nakazal pravo smer v krožišču kilometer pred ciljem, motor pred mano pa je zapeljal v napačno smer. Škoda, ker komisarji tega niso upoštevali (kot se je že dogajalo v preteklosti), dali so mi moj realni čas v cilju," je bil nad početjem komisarjev Mednarodne kolesarske zveze po koncu etape ogorčen Costa.

Ta je očitno pričakoval, da mu bodo pripisali čas skupine v kateri se je nahajal pred svojim napadom. Ker se to ni zgodilo, si je pridelal 44 sekund zaostanka v skupni razvrstitvi in s tem že ostal brez pravih možnosti za osvojitev rumene majice.

"To je nepošteno," je v komentarju, ki ga je namenil UCI, še zapisal Costa. Ta bi lahko sicer prišel do svoje prve profesionalne zmage po državnem prvenstvu leta 2020.

Portugalcu v tolažbo ostaja dejstvo, da je etapo na koncu osvojil njegov moštveni kolega Diego Ulissi, ki se je v skupni razvrstitvi prebil na drugo mesto, od vodilnega Alexa Aranburuja (Movistar) ga je ločilo osem sekund. Dirka se bo z novo gorsko etapo in ciljem v Limogesu zaključila danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice