Šport > Moto športi
50752 ogledov

Veliki rival Primoža in Tadeja se je komaj vrnil na kolo, nato je doživel to...

Egan Bernal Profimedia
Egan Bernal je na svoji prvi dirki po hudi nesreči znova utrpel grozljiv padec. A po prvih poročilih naj bi jo tokrat odnesel brez hujših posledic.

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal, ki se je kakšni dve leti nazaj zdel kot edini resni tekmec slovenskima šampionoma Tadeju Pogačarju in Primožu Rogliču, v zadnjem času resnično nima sreče.

Vse od svoje blesteče zmage na Dirki po Franciji pred tremi leti se upada s poškodbami, najprej je imel kronične težave s hrbtom, nato pa je letos pred začetkom sezone utrpel še hudo nesrečo, v kateri bi skoraj izgubil življenje, ko se je pri polni hitrosti zaletel v na cesti stoječi avtobus.

Egan Bernal | Avtor: Instagram Instagram

Toda Bernal je kljub hudim poškodbam preživel ter se odločil, da se vrne na šampionska pota. Zelo hitro je okreval ter se kljub vsem napovedim zelo zgodaj spravil ponovno na kolo ter treniral, da bi se vrnil med najboljše. Pot je bila težavna, toda na koncu mu je uspelo. Po manj kot sedmih mesecih od nesreče se je znova znašel na startu kolesarske dirke.

Za Bernalovo vrnitev so pri ekipi Ineos Grenadiers izbrali Dirko po Danski, ki pa se ni odvila po načrtih izjemnega Kolumbijca. Glede na to, kar vse je pretrpel v zadnjem letu, pričakovano ni bil med najboljšimi na prvih treh etapah (najboljši rezultat je zabeležil na drugi etapi, ko je kronometer končal na 65. mestu), pravo grozljivko pa je doživel tekom četrte etape, ko je utrpel prvi hujši padec po svoji vrnitvi.

Kolumbijec se je znašel na tleh že znotraj prvih 30 kilometrov dirke in gledalcem je ob spominu na vse, kar je Bernal prestal v zadnjih mesecih, zastal dih. A na srečo je nekdanji zmagovalec Toura in Gira lahko nadaljeval z dirko brez hujših poškodb ter etapo zaključil na 114. mestu.

Egan Bernal | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Do nesreče je sicer prišlo pri stiku med kolesarji v glavnini, Kolumbijec pa se tako kot številni drugi ni uspel ogniti padlim kolesarjem in je tudi sam končal na tleh. Kamere so kasneje razkrile odrgnine po ramenu in roki, Bernal pa je bil prisiljen zamenjati kolo, preden je lahko nadaljeval z dirko.

Glede na to, da ni bilo nobenega uradna naznanila s strani ekipe, je za pričakovati, da bo Bernal nastopil tudi na sobotni zadnji etapi dirke, na kateri bo poizkušal pomagati svojemu sotekmovalcu Magnusu Sheffieldu pri branjenju majice vodilnega.

Komentarjev 4
  • Toma 13:05 20.avgust 2022.

    Narava mu je dala par oči. Če jih ne zna uporabljati, gre lahko komot na oni svet!

Sorodne novice