Šport > Kolesarstvo
6550 ogledov

Rogličev veliki rival: "Lepo je videti takšnega Primoža"

Remco Evenepoel Epa
Vodilni kolesar na dirki po Španiji je uspešno prestal prvi test v rdeči majici.

Remco Evenepoel je v osmi etapi zadržal vodstvo v skupni razvrstitvi in ohranil pred najbližjima zasledovalcema - Enricom Masom in Primožem Rogličem. Druge etapne zmage na letošnji Vuelti se je veselil Avstralec Jay Vine.

Roglič za vodilnim Evenepolelom še naprej zaostaja 1:01 minute, na drugem mestu je ostal Mas, ki ima 28 sekund zaostanka za Belgijcem.

Slovenski adut je v sobotni etapi zlahka držal stik z imetnikom rdeče majcie, za razliko od četrkove preizkušnje, na kateri mu je v ključnih trenutkih zmanjkalo moči.

Evenepoel je sicer tudi v zaključku osme etape vršil pritisk na tekmece, vendar sta tako Roglič kot Mas lahko sledila njegovemu ritmu. Belgijcu je v skupnem seštevku uspelo ohraniti status quo, s čimer je po lastnih besedah izpolnil zastavljeni cilj. 

Remco Evenepoel | Avtor: Epa Epa

Roglič tokrat ni kazal znakov slabosti, njegova vožnja pa dokazuje, da je še vedno v ožjem krogu favoritov za končno zmago. Prihajajočih spopadov s trikratnim branilcem naslova se nadeja tudi Evenepoel, ki je v pogovoru z mediji pozdravil dvig Rogličeve forme.

"Moj glavni cilj je bil, da ne izgubim časa, obenem pa poskušam tudi kaj pridobiti, če se mi bo ponudila priložnosti. Pridobil sem proti večini kolesarjev, razen proti Primožu in Enricu, ki sta najpomembnejša. Lepo je bilo spet videti tako močnega Primoža. Takšnega ga je užitek gledati. To je dobro za dirko," je predstavo velikega rivala ocenil 22-letnik.

Remco Evenepoel | Avtor: Epa Epa
"Ekipa je bila vrhunska, nadzorovali smo potek od starta do cilja. Veliko čestitke fantom, ki so me povlekli do tega rezultata. Nisem bil povsem prepričan, kakšna je bila situacija z mojimi moštvenimi kolegi, mislim, da so nekateri malo zaostali. V zadnjem kilometru sem videl, da so ob meni samo Primož, Enric in Carlos Rodriguez, tako da je bil to popoln dan za nas."

V nedeljski etapi od Villaviciose do Les Praeresa (171,4 km) kolesarje čaka pet kategoriziranih vzponov, z naskokom najtežji pa je slabe štiri kilometre dolg zadnji s povprečnim naklonom kar 13 odstotkov. Kolesarje na poti do cija čakajo tudi brutalni odseki, kjer se cesta pokonci postavi tudi z več kot 20 odstotki.

"Zelo sem zadovoljen s občutki. Upam, da mi bo uspelo okrevati, ker bom že v nedeljo potreboval sveže noge. Če pogoriš na takšnem vzponu, je lahko vsega konec. Ohranil sem zamozavest. Vem, da sem močan na vzponih. Dal bom vse od sebe. Tudi ekipa je močna. Poskušal bom obdržati rdečo majico in zakaj ne bi šel tudi na etapno zmago? To bi bilo zelo lepo," je napovedal Evenepoel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice