Udrih z zvitim gležnjem ostal na klopi

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarji Memphis Grizzlies za napredovanje v konferenčni polfinale potrebujejo samo še eno zmago. Beno Udrih, ki je na drugi tekmi staknil poškodbo gležnja, je tokrat počival.
Oglej si celoten članek

Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Memphis Grizzlies je v noči na nedeljo v gosteh premagalo Portland Trail Blazers s 115:109 in tako v prvem krogu končnice na Zahodu povedlo že s 3:0 v zmagah. Slovenec Beno Udrih zaradi zvina gležnja za zmagovalce ni zaigral, s 25 točkami je bil najboljši Marc Gasol.

Poleg Gasola sta se izkazala še Courtney Lee z 20 in Mike Conley s 14 točkami, a je moral slednji zaradi poškodbe z igrišča v tretji četrtini. Memphis je vodil že za 14 točk, a se je Portland približal na 82:90, potem ko je bil s črte prostih metov trikrat zapored uspešen Nicolas Batum. V dresu Trail Blazers je bil s 27 točkami na koncu najboljši prav Batum, dosegel je še šest skokov in štiri podaje.

Tokrat so blesteli pri Golden State Warriors, ki so si kot prva ekipa v NBA v tej sezoni priborili drugi krog končnice. Najboljša ekipa rednega dela je tokrat s 109:98 v gosteh premagala New Orleans Pelicans in tako zmagala že na četrti tekmi zapored. Najbolj prepričljiv je bil z 39 točkami Stephen Curry, Klay Thompson je k predčasnemu napredovanju prispeval 25 točk. Nasprotniki vojščakov bodo v končnici, kjer bo le še najboljših osem ekip, najverjetneje Udrihovi Memphis Grizzlies.

Košarkarji ekipe Atlanta Hawks so po dveh zmagah zapored v noči na nedeljo morali priznati prvi poraz moštvu Brooklyn Nets. Ekipa iz New Yorka je zmagala z 91:83, prvi strelec domačih je bil z 22 točkami Brook Lopez, prav toliko jih je za Atlanto dosegel DeMarre Carroll.

Predčasno uvrstitev v drugi del končnice so zapravili pri Chicago Bulls. Biki za vstop v polfinale vzhodne konference potrebujejo le še eno zmago, saj proti Milwaukee Bucks vodijo s 3:1, tokrat pa so gostitelji zmagali z 92:90. Jimmy Butler je za Chicago prispeval 33 točk, O. J. Mayo jih je za Milwaukee dosegel 18. Biki bodo v noči na torek četrto zmago iskali na domačem igrišču.

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Vzhod:

Brooklyn Nets : Atlanta Hawks  91:83 /1:2/
Milwaukee Bucks : Chicago Bulls 92:90 /1:3/

Zahod:

Portland Trail Blazers : Memphis Grizzlies 109:115 /0:3/
Beno Udrih zaradi zvitega gležnja ni igral

New Orleans Pelicans : Golden State Warriors 98:109 /0:4/

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.