Šport > Košarka
23 ogledov

Udrih z zvitim gležnjem ostal na klopi

memphis grizzlies EPA
Košarkarji Memphis Grizzlies za napredovanje v konferenčni polfinale potrebujejo samo še eno zmago. Beno Udrih, ki je na drugi tekmi staknil poškodbo gležnja, je tokrat počival.

Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Memphis Grizzlies je v noči na nedeljo v gosteh premagalo Portland Trail Blazers s 115:109 in tako v prvem krogu končnice na Zahodu povedlo že s 3:0 v zmagah. Slovenec Beno Udrih zaradi zvina gležnja za zmagovalce ni zaigral, s 25 točkami je bil najboljši Marc Gasol.

Poleg Gasola sta se izkazala še Courtney Lee z 20 in Mike Conley s 14 točkami, a je moral slednji zaradi poškodbe z igrišča v tretji četrtini. Memphis je vodil že za 14 točk, a se je Portland približal na 82:90, potem ko je bil s črte prostih metov trikrat zapored uspešen Nicolas Batum. V dresu Trail Blazers je bil s 27 točkami na koncu najboljši prav Batum, dosegel je še šest skokov in štiri podaje.

Tokrat so blesteli pri Golden State Warriors, ki so si kot prva ekipa v NBA v tej sezoni priborili drugi krog končnice. Najboljša ekipa rednega dela je tokrat s 109:98 v gosteh premagala New Orleans Pelicans in tako zmagala že na četrti tekmi zapored. Najbolj prepričljiv je bil z 39 točkami Stephen Curry, Klay Thompson je k predčasnemu napredovanju prispeval 25 točk. Nasprotniki vojščakov bodo v končnici, kjer bo le še najboljših osem ekip, najverjetneje Udrihovi Memphis Grizzlies.

Košarkarji ekipe Atlanta Hawks so po dveh zmagah zapored v noči na nedeljo morali priznati prvi poraz moštvu Brooklyn Nets. Ekipa iz New Yorka je zmagala z 91:83, prvi strelec domačih je bil z 22 točkami Brook Lopez, prav toliko jih je za Atlanto dosegel DeMarre Carroll.

Predčasno uvrstitev v drugi del končnice so zapravili pri Chicago Bulls. Biki za vstop v polfinale vzhodne konference potrebujejo le še eno zmago, saj proti Milwaukee Bucks vodijo s 3:1, tokrat pa so gostitelji zmagali z 92:90. Jimmy Butler je za Chicago prispeval 33 točk, O. J. Mayo jih je za Milwaukee dosegel 18. Biki bodo v noči na torek četrto zmago iskali na domačem igrišču.

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Vzhod:

Brooklyn Nets : Atlanta Hawks  91:83 /1:2/
Milwaukee Bucks : Chicago Bulls 92:90 /1:3/

Zahod:

Portland Trail Blazers : Memphis Grizzlies 109:115 /0:3/
Beno Udrih zaradi zvitega gležnja ni igral

New Orleans Pelicans : Golden State Warriors 98:109 /0:4/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.