Uefa bo suspendirala Bosance

Foto: Žurnal24 Bosanski nogometaši v prihodnje očitno ne bodo mogli igrati mednarodnih preizkuš
Ker nogometna zveza Bosne in Hercegovine ni izpolnila zahteve Uefe po spremembi statuta o predsedniku nacionalne zveze, jo bo krovna evropska nogometna organizacija prvega aprila suspendirala.
Oglej si celoten članek

Potem ko je prejšnji teden dobila rumeni karton, je zdaj nogometna zveza Bosne in Hercegovine prejela še rdečega, ki ji ga je pokazala Evropska nogometna zveza (Uefa). Zaradi neizpolnjene zahteve po spremembi statuta o predsedniku nacionalne zveze bo Uefa nogometno zvezo BiH namreč 1. aprila suspendirala.

Na zasedanju Uefe prejšnji teden je krovna evropska nogometna organizacija opozorila bosansko, da mora spremeniti statut, ki zdaj dovoljuje tri predsednike. Evropska nogometna organizacija pa dovoljuje le enega. Rok za spremembe je bil kratek, ker pa zveza BiH do danes ni potrdila spremenjenega statuta, bo Uefa uveljavila sankcije. Prvega aprila bodo prepovedali nastope vseh ekip te države v tekmovanjih pod dvojim okriljem.

Statut so poskušali delegati nogometne zveze BiH spremeniti na torkovi skupščini v Sarajevu, toda 28 članov je glasovalo proti spremembam, s katerimi bi vrata mednarodnih tekmovanj pustili odprta, poročajo lokalni mediji. Načrt o spremembi, po kateri bi imela zveza namesto treh predsednikov le enega, pa je podprlo le 22 delegatov, trije so se vzdržali. V skupščini nogometne zveze BiH je 60 predstavnikov, po 20 vsake od treh etničnih skupnosti te države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.