Šport > Nogomet
1 ogledov

Uefa bo suspendirala Bosance

Bosanski nogometaši v prihodnje očitno ne bodo mogli igrati mednarodnih preizkuš Žurnal24 main
Ker nogometna zveza Bosne in Hercegovine ni izpolnila zahteve Uefe po spremembi statuta o predsedniku nacionalne zveze, jo bo krovna evropska nogometna organizacija prvega aprila suspendirala.

Potem ko je prejšnji teden dobila rumeni karton, je zdaj nogometna zveza Bosne in Hercegovine prejela še rdečega, ki ji ga je pokazala Evropska nogometna zveza (Uefa). Zaradi neizpolnjene zahteve po spremembi statuta o predsedniku nacionalne zveze bo Uefa nogometno zvezo BiH namreč 1. aprila suspendirala.

Na zasedanju Uefe prejšnji teden je krovna evropska nogometna organizacija opozorila bosansko, da mora spremeniti statut, ki zdaj dovoljuje tri predsednike. Evropska nogometna organizacija pa dovoljuje le enega. Rok za spremembe je bil kratek, ker pa zveza BiH do danes ni potrdila spremenjenega statuta, bo Uefa uveljavila sankcije. Prvega aprila bodo prepovedali nastope vseh ekip te države v tekmovanjih pod dvojim okriljem.

Statut so poskušali delegati nogometne zveze BiH spremeniti na torkovi skupščini v Sarajevu, toda 28 članov je glasovalo proti spremembam, s katerimi bi vrata mednarodnih tekmovanj pustili odprta, poročajo lokalni mediji. Načrt o spremembi, po kateri bi imela zveza namesto treh predsednikov le enega, pa je podprlo le 22 delegatov, trije so se vzdržali. V skupščini nogometne zveze BiH je 60 predstavnikov, po 20 vsake od treh etničnih skupnosti te države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.