Uefa ne dovoli protesta proti madžarski vladi

Foto: Epa
Foto: Epa
V Münchnu ne bo posebne razsvetljave.
Oglej si celoten članek

Evropska nogometna zveza (Uefa) je zavrnila zahtevo mestnega sveta Münchna, ki je nemške prireditelje evropskega prvenstva pozval, da se Allianz Arena v času drevišnje tekme med Nemčijo in Madžarsko, ki se bo pričela ob 21. uri, osvetli v mavrične barve, poročajo številne tiskovne agencije.

Veljaki bavarske prestolnice so s to pobudo želeli izraziti svoje nestrinjanje do madžarske vlade, ki je pred kratkim sprejela zakon, ki omejuje informacijske pravice mladih glede homoseksualnosti in transseksualnosti.

"Uefa je politično in versko nevtralna organizacija, glede na politični kontekst pa smo se odločili, da to pobudo zavrnemo," je v zvezi s tem zapisala Uefa.

Odziv Uefe Evropska zveza odprla preiskavo, sosedje v težavah

Kar nekaj nekdanjih nogometašev je Bavarce sicer pozvalo, da naj kršijo prepoved Evropske nogometne zveze. Pri tem so Uefo poslali 'nekam'.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.