Šport > Euro 2020
20696 ogledov

Evropska zveza odprla preiskavo, sosedje v težavah

Kylian Mbappe Profimedia
Pri Evropski nogometni zvezi niso spregledali početja navijačev.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da je začela preiskavo dogajanja na tekmah madžarske reprezentance proti Portugalski in Franciji na evropskem prvenstvu. Šlo naj bi za "morebitne diskriminatorne incidente", je po poročanju nemške tiskovne agencija dpa ob tem zapisala celinska zveza.

Francoski igralci naj bi bili tako na zadnji tekmi v Budimpešti tarča neprimernih klicev dela občinstva, temnopolti napadalec Francije Kylian Mbappe je bil tarča oponašanja opičjih zvokov ob dotiku žoge. Navijači naj bi prav tako verbalno napadli njegovega soigralca Karima Benzemaja, ki je alžirskega porekla.

madžarski navijači | Avtor: Profimedia Profimedia

Uefo so zmotila tudi homofobni transparenti in sporočila.

Medtem so portugalski mediji pred dnevi poročali, da naj bi gledalci v Budimpešti verbalno napadli Cristiana Ronalda na tekmi med Madžarsko in Portugalsko. Na obeh tekmah v skupini F je bilo na tribunah arene Ferenca Puskasa prisotnih več kot 55.000 navijačev.

Madžarska sicer po presenetljivem remiju z 1:1 proti Franciji ostaja v igri za napredovanje v izločilne boje prvenstva. Zadnjo tekmo skupinskega dela bodo Madžari igrali v Münchnu proti Nemčiji v sredo.

Sorodne novice