Šport > Nogomet
3708 ogledov

Ne želi, da ga kličejo po priimku: Očetu ne bom nikoli oprostil

Memphis Depay Epa
Novi član Barcelone vztraja, da ga kličejo lepo imenu.

Pri Barceloni so izpolnili željo trenerju Ronaldu Koemanu in v klub pripeljali njegovega rojaka Memphisa Depayja. Slednjemu je potekla pogodba z Lyonom, za selitev h katalonskemu velikanu pa je bil pripravljen pristati tudi na precej manjšo plačo. Depay je sicer imel eno zahtevo, na dresu ne sme biti zapisan njegov priimek.

Da bo igral le z napisom Memphis, se je nogometaš odločilže leta 2012, ko je prekinil vse stike s svojim očetom Dennisom Depayem. Ta je njega in mamo Coro zapustil, ko je bil Memphis star štiri leta, razlog za odhod je bila druga ženska.

barcelona logo zaščitni znak Kakšen posel Šport Barcelona popolnoma brezplačno pripeljala še tretjo veliko okrepitev

"Nikoli mu ne bom oprostil. Ne kličite me Depaj, ampak samo Memphis. Ne želim govoriti o tem, kaj se je dogajalo doma, saj ne želim nikogar spraviti v zadrego. Tako bo tudi ostalo, sam sem naredil korak naprej. Večkrat je poizkusil vzpostaviti kontakt z mano, a je razdor prevelik. Nimam odnosa z njim in njegovo novo družino in tako bo tudi ostalo," je svojo zahtevo pojasnil 26-letni nizozemski reprezentant, ki je za svojo domovino odigral že 66 tekem in pri tem dosegel 27 zadetkov.

Memphis Depay | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 2
  • blayo 16:53 20.junij 2021.

    Kaj mu pa preprečuje, da spremeni priimek v maminega dekliškega? Nevidna sila?