Šport > Euro 2020
3261 ogledov

Član Barcelone: Pri Uefi lažejo

Martin Braithwaite Epa
Christian Eriksen je po tekmi z Belgijo pozdravil soigralce v danski reprezentanci.

Danski reprezentančni napadalec Martin Braithwaite je razkril, da se je soigralcem takoj po porazu proti Belgiji (1:2) iz bolnišnice oglasil nesrečni Christian Eriksen. Član Barcelone je sicer novinarjem dejal, da Evropska nogometna zveza ni pokazala niti najmanj usmiljenja do Dancev zaradi dogodkov na prvi tekmi, ko se je njihov prijatelj boril za življenje. Braithwaite je tako dejal, da so jih pri Uefi prisilili v nadaljevanje tekme s Finsko, po šoku pa se porazu ni bilo mogoče izogniti.

"Eriksen se nam je po tekmi javil v naši WhatsApp skupini. Dejal je, da smo bili fantastični. Njegovo sporočilo sem prebral na poti v garderobo," je dejal napadalec.

Christian Eriksen Danska Finska Euro 2020 Težave za Inter Šport Eriksen ne bo več smel nastopati v Italiji Christian Eriksen Zdravnik razkril Šport To so bile prve besede Eriksena po oživljanju

Ta je nato spregovoril še o potezi Uefe: "Prepričan sem, da bi zmagali na prvi tekmi, vendar so nas prisilili v nadaljevanje dvoboja. Po vsem tistem, kar se je zgodilo. Ne govorijo resnice, ko trdijo, da smo sami zahtevali nadaljevanje, to je laž. Neverjetno je, da še nimamo točk, a vseeno upam, da se bomo uvrstili naprej."

Martin Braithwaite | Avtor: Epa Epa

Uefa je sicer po informaciji, da je Eriksenovo zdravstveno stanje stabilno, zatrdila, da sta si obe reprezentanci želeli odigrati dvoboj. Govorilo se je celo o tem, da je Eriksen osebno vzpostavil stik z nogometaši in želel, da se tekma nadaljuje. Po Braithwaitovi izjavi sodeč, ni bilo niti približno tako.

Po skoraj dveurni pavzi so sicer Danci in Finci odigrali preostale štiri minute prvega polčasa, sledil je kratek odmor, nato pa začetek drugih 45 minut. Finska je prišla do vodstva, Danci pa pred domačimi gledalci kasneje niso uspeli izenačiti, zapravili so tudi enajstmetrovko.

Komentarjev 1
  • lado2 21:40 20.junij 2021.

    Danci se poslavljajo

Sorodne novice