Šport > Euro 2020
2202 ogledov

Uefa se je odzvala na umikanje pijač

Paul Pogba Profimedia
Uefa pisala zvezam glede sponzorskih pijač na medijskih terminih.

Uefa je po več primerih, ko so nogometaši odstranili sponzorske pijače na medijskih terminih na euru, pisala nacionalnim zvezam, ki nastopajo na turnirju, da jih opomni na njihove obveznosti. Kot je danes v pogovoru z novinarji poudaril direktor turnirja, so sponzorstva ključna za izvedbo eura in tudi za razvoj nogometa.

Uefa se je za pisanje zvezam sicer odločila po nekaj odmevnih primerih odstranjevanj sponzorskih pijač na medijskih terminih na turnirju. Veliko pozornosti sta v preteklih dneh s takšnimi gestami požela portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo in Francoz Paul Pogba.

Predvsem Ronaldo je sprožil množičen odziv po vsem svetu, ko je pred novinarsko konferenco odstranil pijačo ameriške multinacionalke Coca-Cola in gledalcem uživanje drugačne tekočine svetoval preprosto z eno besedo: "Voda".

Njegovo dejanje je na družbenih omrežjih hitro postalo viralno, medtem pa je vrednost delnic tega podjetja v naslednjih urah padla za skoraj dva odstotka, s čimer je celotna vrednost podjetja padla za okoli 3,3 milijarde evrov.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

A sponzorstva so ključna za izvedbo turnirja in tudi delovanje Uefe ter razvoj nogometa širše, je danes v pogovoru z novinarji opozoril direktor Eura Martin Kallen. Zato je Uefa nacionalne zveze, ki sodelujejo na turnirju, opomnilo o njihovih obveznostih do sponzorjev.

"Uefa je zveze opozorila, da so sponzorska partnerstva ključna za izvedbo tega turnirja kot tudi za razvoj nogometa po vsej Evropi," je ob tem v izjavi za javnost zapisala krovna zveza.

S tem Uefa računa, da se bo trend umikanja sponzorskih pijač ustavilo. Zveza tudi za zdaj ne razmišlja o kakšnih dodatnih ukrepih ali sankcijah v tovrstnih primerih, saj pričakuje, da bodo zveze upoštevale dopis, je dodal Kallen.

Na početje se je že v sredo odzvala tudi Coca-Cola, ki je opozorila, da imajo igralci ob prihodu na novinarsko konferenco na voljo vodo, kokakolo in kokakolo brez sladkorja. Zato lahko vsak izbere, kaj bo pil, je dejal predstavnik te multinacionalke.

Komentarjev 1
  • JZekspert 21:06 17.junij 2021.

    A da bi drekakola nasipala manj kot 100 ali 110 g cukra na L, to pa ne bi šlo? Zakaj pa ne, zakaj ne bi o tem spregovorili -o debelih otrocih in tistih s sladkorno, vplivu te črne lepljive svinjarije ...prikaži več na javno zdravje... in mnogih ljudeh, ki pristanejo na koncu na dializi? Jao, kako ena pametna poteza Ronalda takoj vpliva na fašistoidno korporativno prodano okolje z Uefo vred, vsi tako zapaničarijo, da bi takoj vzeli še zadnje prostore svobode... 'To se ne bo več dogajalo?' Ma nabijem vas vse ...

Sorodne novice