Šport > Euro 2020
2808 ogledov

Ronaldo v eni potezi pognal štiri milijarde dolarjev

Reševalni pas/Twitter
Na prvi pogled dokaj nedolžna poteza portugalskega napadalca je imela precej resne finančne posledice.

Cristiano Ronaldo je na novinarski konferenci pred tekmo z Madžarsko na Euru 2020 razburkal medijski prostor, ko je izpred sebe umaknil steklenički Coca-Cole in svetovno javnost pozval, naj namesto sladkih in gaziranih pijač uživa vodo.

Cristiano Ronaldo Viralen Šport To je Ronaldo storil na novinarski in šokiral pokrovitelja ter Uefo

Ker je Coca-Cola eden od glavnih pokroviteljev evropskega prvenstva vse od leta 1988, bi se lahko Portugalec znašel v nemilosti Evropske nogometne zveze (Uefa), ki dogodka za zdaj še ni komentirala. 

So se pa zato odzvali pri ameriški korporaciji, kjer Ronaldovi potezi niso pripisovali prevelikega pomena. Coca-Cola je v uradnem odzivu sporočila, da ima vsak posameznik "pravico do svojih preferenc glede pijače" in da se "okusi in potrebe ljudi razlikujejo".

"Igralcem so na novinarskih konferencah na voljo voda, Coca-Cola in Coca-Cola Zero," je dodal predstavnik podjetja.

Cristiano Ronaldo Video Šport Poglejte, kaj je Ronaldu storil madžarski varnostnik

Čeprav se bodo, kot kaže, stvari pometle pod preprogo, pa Ronaldova poteza še zdaleč ni bila tako nedolžna. Po poročanju medijev je imel umik stekleničk za Coca-Cole precej hude finančne posledice. Po neuradnih izračunih naj bi ameriški gigant v samo pol ure izgubil približno štiri milijarde (!) dolarjev.

Ob odprtju borze ob 15. uri je vrednost delnice znašala 56,1 dolarja, pol ure kasneje, potem ko sta se Ronaldo in selektor Fernando Santos zglasila na druženju z novinarji, pa je vrednost padla na 55,22 dolarja.

Z 1,6-odstotnim padcem vrednosti delnic se je po izračunih Marce vrednost podjetja z 242 milijard znižala na 238 milijard ameriških dolarjev.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice