Šport > Nogomet
226 ogledov

Srbski Avstrijec žalil tekmeca albanskega rodu

Marko Arnautović Ezgjan Alioski Avstrija Severna Makedonija Euro 2020 Epa
Pogosto vroči odnosi med Srbi in Albanci so se prelili na zelenico.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da je sprožila disciplinsko preiskavo obnašanja avstrijskega reprezentanta Marka Arnautovića na nedeljski tekmi proti Severni Makedoniji. Napadalec slovenske severne sosede je besnel nad nasprotne igralce, Uefa pa preiskuje, ali je pri tem šlo za napad na osnovi narodnosti.

Arnautović je po doseženem zadetku za 3:1 med proslavljanjem jezno kričal proti igralcem Severne Makedonije. Mediji so pri tem zapisali, da je Arnautović predvsem žalil krilnega igralca Ezgjana Alioskija, pri tem pa naj bi govoril o njegovi albanski narodnosti (natančneje o njegovi mami), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Christian Eriksen Po srčnem zastoju Šport To sta prva fotografija in sporočilo nesrečnega Eriksena iz bolnišnice

Ezgjan Alioski je levi bočni nogometaš Severne Makedonije, nastopa za Leeds United v Premier League. Njegova mama je albanske, oče pa makedonske narodnosti.

Arnautović je v ponedeljek na družbenih omrežjih objavil obširno opravičilo, ob tem pa ni navedel točnega vzroka za njegovo kesanje. "Na včerajšnji tekmi je bilo izrečenih nekaj pikrih besed kot del emocij na tekmi, za katere bi se rad opravičil. To velja še posebej za moje prijatelje iz Severne Makedonije in Albanije," je zapisal avstrijski reprezentant. "Izpostavil bi, da nikakor nisem rasist. Imam prijatelje po celem svetu in zagovarjam raznolikost," je še dodal.

Njegovo obnašanje na tekmi ni ušlo Uefi, ki bo tako preverila, ali gre za kršitev disciplinskih pravil. Nogometna zveza Makedonije je ob tem krovno zvezo pozvala k strogem ukrepanju proti Arnautoviću.

Cristiano Ronaldo Viralen Šport To je Ronaldo storil na novinarski in šokiral pokrovitelja ter Uefo
 
Komentarjev 1
  • golčina 21:09 15.junij 2021.

    Kakšne pičke so tile albanci... Verjetno so mame najbolj na tapeti na nogometnih tekmah, pa se noben ne joče.