Šport > Nogomet
861 ogledov

Mnogi Hrvatje prepričani, da gol Angležev ne bi smel veljati

Raheem Sterling Epa
Sodniški ekspert meni, da so delilci pravice spregledali prekršek.

Angleški nogometaši so na Wembleyju z 1:0 premagali Hrvaško. Gostitelji so bili večji del dvoboja podjetnejši, odločitev pa je padla v prvi polovici drugega polčasa, ko je v polno nameril Raheem Sterling. A na Hrvaškem so številni prepričani, da zadetek ne bi smel obveljati.

Po mnenju slednjih je sodnik naredil napako, ker ni dosodil prekrška ob kontaktu med Andrejem Kramarićem in Kieranom Trippierjem. Sumljiva situacija se v danem trenutku ni zdela pretiran pomembna, a so v nadaljevanju akcije Angleži po podaji Kalvina Phillipsa do člana Manchester Cityja povedli.

Luka Modrić Skupina D Šport V ponovitvi polfinala SP poraz Hrvatov

"Pred golom Anglije je bil čisti 'faul' nad Kramarićem, šlo je za jasen in očiten prekršek. Ne vem, kako sodnik tega ni videl," je na hrvaški nacionalni televiziji dejal ekspert za sojenje Marijo Strahonja.

Ta je sicer prepričan, da videotehnologija v tem primeru ni zatajila. "Čeprav je v tej akciji padel zadetek, se VAR ni vmešal z razlogom. Od prekrška do podaje Kyla Walkerja za Phillipsa je namreč minilo več kot pol minute. Vse prej je takoimenovana pasivna akcija. A ponavljam, da do gola ne bi prišlo, če bi bil prekršek zapiskan pravi čas. To se je zgodilo celo poleg klopi, kjer ekipe vselej vršijo pritisk, zato sodniki pogosteje dosodimo prekršek," je še dejal Strahonja.

Komentarjev 2
  • Janez_53 17:53 14.junij 2021.

    Hrvatom je vedno nekdo drug kriv za njihove neuspehe.

  • Leo_Genthner 17:06 14.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice