Šport > Nogomet
2836 ogledov

Komičen avtogol odločil veliki evropski derbi

Mats Hummels Nemčija Francija Euro 2020 Epa
Na drugi tekmi skupine F smo videli zanimiv in dinamičen obračun.

Dvoboj nogometnih titanov, Nemci so bili trikrat evropski prvaki, Francozi pa dvakrat, so dobili Francozi (1:0), tudi aktualni svetovni prvaki. V tekmi, ki je nogometnim navdušencem ponudila veliko, je bil tragični junak Mats Hummels, ki je zatresel lastno mrežo. Na prvi tekmi skupine F so Portugalci v Budimpešti premagali Madžarsko (0:3).

Cristiano Ronaldo MAD POR Euro 2020 Skupina F Šport Do 84. minute na obzorju šok, nato pa ...

Prvi polčas med nogometnima velikanoma je postregel s konkretnejšo francosko predstavo, a sta bili ekipi na igrišču precej enakovredni. Francozi so prvič zagrozili v 16. minuti, ko je Paul Pogba s strelom z glavo žogo poslal čez gol, minuto zatem je strel Kyliana Mbappéja Manuel Neuer odbil v kot, v 20. pa so svetovni prvaki povedli.

Pogba je podal z desne strani na levo, tam je Lucas Hernández žogo poslal v sredino, pred golom pa je Mats Hummels nespretno žogo poslal za hrbet lastnega vratarja. Nemci so po prejetem golu prevzeli pobudo, v 22. minuti je Thomas Müller z glavo zgrešil cilj, v 38. pa je še İlkay Gündoğan meril mimo gola.

Kylian Mbappé Mats Hummels NEM FRA Euro 2020 | Avtor: Epa Epa

V drugem polčasu je za prvo nevarnejšo akcijo poskrbel Adrien Rabiot, ki je malce z leve strani zadel prvo vratnico. Nemci pa so imeli lepo priložnost v 54. minuti, ko je Serge Gnabry v kazenskem prostoru žogo poslal malce čez francoska vrata. V 66. minuti so Francozi dosegli drugi gol, ko je zadel Mbappé, ampak so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Nemci so sicer v teh trenutkih pritiskali, a so Francozi razčistili vse nevarnejše situacije.

Sami so sicer v 78. minuti zahtevali najstrožjo kazen zaradi domnevnega prekrška nad Mbappéjem, a se španski sodniki niso odločili zanjo. V 85. minuti pa so se Francozi že veselili drugega zadetka, ko je Pogba oddal žogo na desno do Mbappéja, ta pa nato v sredino do Karima Benzemaja, ki je zadel, ampak so sodniki pravilno dosodili prepovedan položaj.

Cristiano Ronaldo Viralen Šport To je Ronaldo storil na novinarski in šokiral pokrovitelja ter Uefo

Euro 2020 (skupina F), 1. kolo:

Madžarska - Portugalska 0:3 (0:0)
Guerreiro 84., C. Ronaldo 87./11m, 92.

Francija - Nemčija 1:0 (1:0)
Hummels 20./ag

LESTVICA:
1. Portugalska 3
2. Francija 3
3. Nemčija 0 
4. Madžarska 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice