Šport > Euro 2020
1651 ogledov

Protestiral je proti Volkswagnu, ne boste verjeli, v čem se vozi

protest euro 2020 Epa
Okoljski aktivist je z nepremišljenim dejanjem vpričo gledalcev in nogometašev na münchenskem stadionu tvegal svoje življenje.

Aktivist Greenpeacea je poskrbel za najodmevnejši incident letošnjega evropskega nogometnega prvenstva, ko je pred začetkom tekme med Nemčijo in Francijo tako rekoč strmoglavil na zelenico Allianz Arene.

Pri tem je poškodoval tudi več obiskovalcev, ki so potrebovali bolnišnično oskrbo.

Zastal dih Šport Grozljivi posnetki incidenta v Münchnu, več ljudi v bolnišnici

Nemški mediji so nepridiprava identificirali kot 38-letnega Kaija S., kirurga iz mesta Pforzheim na jugozahodu države, moža in očeta dveh otrok. Novinarji Bilda so ga dan po incidentu opazili, kako je šepajoč izstopil iz vozila znamke Volkswagen Polo, kar je sila ironično, glede na to, da je bil glavna tarča protesta nemški avtomobilski koncern Volkswagen Group, katerega je Greenpeace pozival k opustitvi prodaje dizelskih in bencinskih avtomobilov.

 | Avtor: Epa Epa

Ko so protestnika, ki je ob trdem pristanku utrpel poškodbo noge, novinarji Bilda povprašali o incidentu, je ostal redkobeseden. O razsežnosti svoje poškodbe ni želel govoriti, prav tako je zavrnil možnost, da bi se opravičil drugim prizadetim.

Po podatkih lokalnih oblasti pa izguba nadzora nad padalom ni bila edina nevarnost, ki mu je pretila. "Ostrostrelci so ga imeli na muhi," je razkril bavarski notranji minister Joachim Herrmann. "Če bi policija presodila, da gre za teoristični napad, bi to plačal z življenjem," je dodal, dejanje aktivista pa označil za "neoprostljivo".

Protest je izzval številne kritike in vzbudil pomisleke glede varnosti obiskovalev na Euru. Bavarska policija je pred prihajajočimi tekmami napovedala povečan nadzor zračnega prostora.

Komentarjev 1
  • Edward_Adkins 12:26 17.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦