Uefa: S posojilom NZS vse v redu

Foto: EPA
Foto: EPA
Uefa je v notranji preiskavi ugotovila, da nekdanji generalni sekretar Uefe in zdajšnji predsednik Fife Gianni Infantino ter zdajšnji predsednik Uefe Aleksander Čeferin nista kršila nobenih pravil pri posojilu štirih milijonov evrov NZS za nakup deleža v Športni loteriji.
Oglej si celoten članek

Pred časom je ena izmed norveških revij, Josimar, poročala, da se je Gianni Infantino znašel v preiskavi Fifine etične komisije zaradi vpletenosti v posojilo NZS, ki jo je takrat še vodil Aleksander Čeferin. Zapisali so, da je Uefa zaobšla finančni protokol in poudarila, da Fifin kodeks prepoveduje posameznikom vlaganje v podjetja, ki se ukvarjajo s stavami na nogometne dogodke.

Tiskovna agencija Associated Press je dobila vpogled v dokument o preiskavi, v katerem je zapisano, da sta Uefa in NZS spoštovali vse predpise glede odobritve posojil.

"Posojilo je bilo odobreno povsem v skladu s standardnimi Uefinimi postopki," so pri Uefi med drugim pojasnili omenjeni agenciji. V dokumentu poudarjajo, da se Fifina etična pravila glede stav nanašajo na osebe in ne na institucije.

Kljub tej Uefini notranji preiskavi lahko Fifina etična komisija neodvisno išče dokaze in zahteva izjave prič. A zaenkrat še ni znano, ali se je ta preiskava že začela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.