Šport > Nogomet
20 ogledov

Uefa: S posojilom NZS vse v redu

aleksander čeferin EPA
Uefa je v notranji preiskavi ugotovila, da nekdanji generalni sekretar Uefe in zdajšnji predsednik Fife Gianni Infantino ter zdajšnji predsednik Uefe Aleksander Čeferin nista kršila nobenih pravil pri posojilu štirih milijonov evrov NZS za nakup deleža v Športni loteriji.

Pred časom je ena izmed norveških revij, Josimar, poročala, da se je Gianni Infantino znašel v preiskavi Fifine etične komisije zaradi vpletenosti v posojilo NZS, ki jo je takrat še vodil Aleksander Čeferin. Zapisali so, da je Uefa zaobšla finančni protokol in poudarila, da Fifin kodeks prepoveduje posameznikom vlaganje v podjetja, ki se ukvarjajo s stavami na nogometne dogodke.

Tiskovna agencija Associated Press je dobila vpogled v dokument o preiskavi, v katerem je zapisano, da sta Uefa in NZS spoštovali vse predpise glede odobritve posojil.

"Posojilo je bilo odobreno povsem v skladu s standardnimi Uefinimi postopki," so pri Uefi med drugim pojasnili omenjeni agenciji. V dokumentu poudarjajo, da se Fifina etična pravila glede stav nanašajo na osebe in ne na institucije.

Kljub tej Uefini notranji preiskavi lahko Fifina etična komisija neodvisno išče dokaze in zahteva izjave prič. A zaenkrat še ni znano, ali se je ta preiskava že začela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.