Šport > Nogomet
65 ogledov

Brez Slovakov spet ni šlo

aleksander čeferin uefa glasovanje EPA
Na izvolitev Aleksandra Čeferina na mesto predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) se je med prvimi odzval premier države dr. Miro Cerar.

''Čestitke Aleksandru Čeferinu. Njegov uspeh je dobra novica za evropski nogomet in Slovenijo kot športni narod,'' je zapisal prvi mož slovenske koalicije.

Odzval se je tudi nekdanji športni novinar Igor E. Bergant. ''Novi predsednik UEFE (ob tem čestitke) je poosebljenje (preredko uporabljenih) slovenskih potencialov. Zanimivo in pomembno bo, kako mu bo na tem položaju uspelo. Pred nogometom so težki izzivi, globalni in evropski, ne bo mu lahko,'' je zapisal.

Čestitke slovenskemu funkcioranju dežujejo z vseh koncev sveta, Slovencem znano napako pa si je privoščil EuroNews, ki je zmagovalca označil za Slovaka.

Novemu predsedniku so med drugim čestitali tudi alpska smučarka Tina Maze, nogometni klub Maribor in nekateri drugi prepoznavni obrazi iz političnega in športnega sveta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.