Ukrajina boljša od mladih Slovencev

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na deveti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2013 v Kijevu izgubila proti Ukrajini z 0:2 (0:2). Zadnjo tekmo v skupini 2 bo slovenska vrsta igrala 6. septembra, ko bo v Mariboru gostila Švedsko.
Oglej si celoten članek

Mladi slovenski upi so zapravili veliko priložnost, da si zagotovijo dodatne kvalifikacije, v katere se neposredno uvrstijo le zmagovalci skupine in štirje najboljši drugouvrščeni. Kljub temu, da so pol ure igrali z igralcem več, jim ni uspelo izničiti zaostanka iz prvega polčasa, tako da bodo svojo priložnost za napredovanje iskali proti vodilnim Švedom v Ljudskem vrtu 6. septembra.

Varovanci Tomaža Kavčiča pa bi lahko vprašanje zmagovalca rešili že v prvem polčasu. Priložnosti za to ni manjkalo, toda Enej Jelenič, Robert Berić in Haris Vučkić niso našli poti do gola, kot pravijo slovenskem taboru, so imeli za to pet lepih priložnosti. Domači so to znali kaznovati, že v 16. minuti so po protinapadu dosegli vodilni gol, v 42. minuti pa so iz sumljivo dosojene enajstmetrovke vodstvo še povišali. Pred tem so zadeli tudi prečko, v sodnikovem podaljšku pa je slovenski vratar Jan Oblak ubranil še drugi strel z bele točke.

V drugem polčasu so gosti povsem zagospodarili na igrišču, od 63. minute imeli tudi številčno premoč, a si niso pripravili niti ene same priložnosti. "Fantom nimam očitati želje. A žal nas je danes pokopala neučinkovitost v prvem polčasu. Razočarani smo predvsem zaradi tega, ker smo imeli priložnosti. A vse še ni izgubljeno, še imamo možnost," je po tekmi dejal Kavčič.

Kvalifikacije za EP 2013:

Ukrajina : Slovenija 2:0 (2:0)
Kokriško (16), Ribalka (42/11-m)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.