Šport > Nogomet
20 ogledov

Ukrajina boljša od mladih Slovencev

Haris Vučkić slovenska nogometna reprezentanca Slovenija Škotska Anže Petkovšek
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na deveti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2013 v Kijevu izgubila proti Ukrajini z 0:2 (0:2). Zadnjo tekmo v skupini 2 bo slovenska vrsta igrala 6. septembra, ko bo v Mariboru gostila Švedsko.

Mladi slovenski upi so zapravili veliko priložnost, da si zagotovijo dodatne kvalifikacije, v katere se neposredno uvrstijo le zmagovalci skupine in štirje najboljši drugouvrščeni. Kljub temu, da so pol ure igrali z igralcem več, jim ni uspelo izničiti zaostanka iz prvega polčasa, tako da bodo svojo priložnost za napredovanje iskali proti vodilnim Švedom v Ljudskem vrtu 6. septembra.

Varovanci Tomaža Kavčiča pa bi lahko vprašanje zmagovalca rešili že v prvem polčasu. Priložnosti za to ni manjkalo, toda Enej Jelenič, Robert Berić in Haris Vučkić niso našli poti do gola, kot pravijo slovenskem taboru, so imeli za to pet lepih priložnosti. Domači so to znali kaznovati, že v 16. minuti so po protinapadu dosegli vodilni gol, v 42. minuti pa so iz sumljivo dosojene enajstmetrovke vodstvo še povišali. Pred tem so zadeli tudi prečko, v sodnikovem podaljšku pa je slovenski vratar Jan Oblak ubranil še drugi strel z bele točke.

V drugem polčasu so gosti povsem zagospodarili na igrišču, od 63. minute imeli tudi številčno premoč, a si niso pripravili niti ene same priložnosti. "Fantom nimam očitati želje. A žal nas je danes pokopala neučinkovitost v prvem polčasu. Razočarani smo predvsem zaradi tega, ker smo imeli priložnosti. A vse še ni izgubljeno, še imamo možnost," je po tekmi dejal Kavčič.

Kvalifikacije za EP 2013:

Ukrajina : Slovenija 2:0 (2:0)
Kokriško (16), Ribalka (42/11-m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.