Šport > Nogomet
16 ogledov

Slovenci z desetimi do gola in remija

jan oblak www.alesfevzer.com
Mlada slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo v Trelleborgu remizirala s Švedsko 1:1. Edini slovenski zadetek je zabil Robert Berić, enajstmetrovko je obranil Jan Oblak.

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je odigrala peto tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2013. V Trelleborgu je proti švedskim vrstnikom iztržila neodločen izidi 1:1 (0:1). Izbranci Tomaža Kavčiča bodo naslednjo tekmo kvalifikacij igrali 10. novembra doma proti Litvi.

Trem zmagam in porazu so na težkem gostovanju na Švedskem Slovenci torej dodali še neodločen izid. Do tega so prišli v zadnjem delu tekme, ko so z igralcem manj prek Roberta Berića izničili švedsko vodstvo.

"Lahko smo zadovoljni z razpletom, tudi s pristopom in z željo naših fantov. Prvi gol smo dobili iz prekinitve, a imeli v prvem polčasu tri takšne priložnosti, ko bi morali bolje reagirati. Imeli so jih na drugi strani tudi Švedi. V drugi polčas smo šli z več želje, bolj napadalno, resda puščali več prostora za protinapade, a vseeno smo zadeli in kljub igralcu manj še prihajali v protinapade. Mislim, da je točka povsem zaslužena in zelo pomembna," je po tekmi povedal Kavčič.

Po umirjenem začetku tekme, v katerem so Slovenci prek Dejana Lazarevića prvič zapretili v šesti minuti s strelom preko gola, so Švedi povedli v 16. minuti. Jiloan Hamad je podal iz kota, Alexander Milošević pa je bil pred vrati najvišji in z glavo zadel za 1:0. Tudi po zadetku so bili Švedi nevarnejši, toda v 23. minuti je imel Lazarević novo priložnost, saj je po lepi akciji prišel sam pred švedskega vratarja, v zadnjem trenutku pa je njegov strel blokiral Milošević. Že v naslednji akciji bi lahko Švedi podvojili prednost, vendar je Rasmus Jönsson zatresel "le" okvir vrat, v 30. minuti pa je na drugi strani strel Rajka Repa ustavil Karl-Johan Johnsson.

Kmalu po začetku drugega polčasa – Repa je v 46. minuti zamenjal Haris Vučkić – je imel Nejc Mevlja izvrstno priložnost za izenačenje, vendar mu pred golom ni uspelo sprožiti pravega strela, tako da je švedski vratar žogo preusmeril v kot. Slovenci so bili v teh trenutkih boljši tekmec, pritiskali so proti vratom, v 54. minuti je prav Vučkić poskušal s "plasiranim" strelom, vendar zgrešil cilj.

V 67. minuti so Švedi lepo izigrali slovensko obrambo, pred Jana Oblaka je prišel Hamad, vendar je bil slovenski čuvaj mreže na mestu, tako kot tudi nekaj minut zatem ob poskusu Jönssona. V 72. minuti je Kavčič v želji po izenačujočem zadetku v igro poslal Leona Črnčiča namesto Eneja Jeleniča. Toda kazalo je, da Slovencem tokrat le ne bo uspelo priti do ugodnega razpleta.

Posebej od 78. minute naprej, ko je Nejc Mevlja dobil drugi rumen karton zaradi prekrška nad Samuelom Armenterosom, obenem pa zakrivil še enajstmetrovko. To je na slovensko srečo Oblak obranil, streljal je Oscar Hiljemark. V 82. minuti pa so gosti kljub igralcu manj le zadeli. Po lepi podaji Vučkića z desne strani v kazenski prostor je z glavo izenačil Berić in tudi postavil končni izid.

Kvalifikacije za EP U-21:

Švedska : Slovenija 1:1 (1:0)
Milošević (16); Berić (82)
RK: Mevlja (78, Slovenija, 2R)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.