Šport
18 ogledov

Slovenija deklasirala Hrvaško

1/12
Žurnal24 main
Slovenska hokejska reprezentanca je na drugi tekmi na svetovnem prvenstvu divizije I gladko (10:1) opravila s hrvaškimi kolegi. Dvoboj je bil odločen že v prvi tretjini, ki so jo Slovenci dobili s kar 6:0.

Obljubo o boljši igri kot na prvi tekmi so selektor in igralci izpolnili - že prvi napad Slovenije je prinesel veselje navijačem na tribunah Tivolija, podobno kot na prvem dvoboju s Poljsko pa je bil strelec branilec Sabahudin Kovačevič, ki je v naletu na modri liniji sprejel podajo Mitje Šivica in razparal mrežo Vanje Beliča. Hrvaški vratar je moral v začetku tekme še trikrat po plošček v svoj gol. Najprej sta ga, ko je imela Slovenija ob izključitvi Tomaža Razingarja še igralca manj na ledu, z dvojno podajo izigrala Marcel Rodman in strelec Jan Muršak. Naslednja dva gola pa sta padla v razmaku 14 sekund. Najprej je Razingar lepo "položil" na led vratarja Hrvaške in poslal plošček v mrežo, v naslednjem napadu pa je Boštjan Goličič dobro zaposlil Žigo Panceta pred golom - 4:0.

Slovenski strateg Hrvaške Pavle Kavčič je vzel minuto odmora, pa ni pomagalo. Festival golov njegovih rojakov je nadaljeval mladi val slovenske ekipe, na 5:0 je povišal Žiga Jeglič v 12. minuti. Harrington je več igralnega časa namenil mladim igralcem tretjega in četrtega napada, ti pa so se mu oddolžili z borbeno predstavo, kombinatorno igro in še s šestim golom, ko je številčno prednost v 15. minuti kronal branilec Žiga Pavlin, na katerega so Hrvati povsem pozabili. Hočevar v prvem delu ni imel veliko dela, šele v 17. minuti je moral prvič pokriti plošček pred svojim golom.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V nadaljevanju so Slovenci spustili ritem, do sape in do gola pa je prišla tudi Hrvaška. V 24. minuti so imeli Hrvati na ledu igralca več, slovenski branilci so pozabili na Maria Novaka in po plošček je moral tudi Hočevar. Razmerje moči se ni bistveno spremenilo, Slovenija je še vedno krepko prevladovala (razmerje strelov po dveh tretjinah 31-11), le strelskega učinka iz prve tretjine ni bilo. Hrvaški igralci so se reševali s prekrški, vendar številčnih prednosti domači hokejisti niso znali unovčiti. Streli Razingarja, bratov Rodman, Urbasa so zleteli tik ob golu ali pa postali plen Beliča, ki se je večkrat izkazal. A so se Slovenci oddolžili z akcijo za sedmi gol: David Rodman je plošček prepustil Muršaku, ta ga je podaljšal do Marcela Rodmana, slednji pa pod prečko poslal v mrežo. Muršak bi lahko minuto pozneje ob igralcu manj na ledu vodstvo povišal, vendar je bil po samostojnem prodoru zmagovalec dvoboja Belič.

Zadnja tretjina je bila spet takšna kot prva. Priložnosti Slovenije so si sledile po tekočem traku in Hrvaška se lahko le nekaj izvrstnim obrambam Beliča zahvali, da ni golov prejela že med 41. in 50. minuto. Do takrat so slovenski napadalci zaman ogrožali vratarja tekmecev, na domači strani pa je deset minut pred koncem priložnost namesto Hočevarja dobil še Sila. Kot da bi menjava v vratih spodbudila tudi napad, je spet steklo tudi pred golom Beliča. Dva gola sta padla v razmaku 17 sekund, prvega je z igralcem več dosegel Muršak, drugega iz podobne akcije ob izenačenih močeh Tičar. Slovenija pa je bila še nevarna in le tri sekunde pred koncem je Tičar postavil piko na i in poskrbel za dvoštevilčni izid, prvega na tem SP.

''V tekmo smo krenili resno, saj nam je v spominu ostal lanski dvoboj v Litvi, ko smo imeli z njimi kar nekaj težav. Tokrat je bilo drugače. Začeli smo odlično, nato pa smo nekoliko zmanjšali ritem naše igre, saj je bil zmagovalec pravzaprav že znan,'' je po prepričljivem uspehu dejal Marcel Rodman.

V ponedeljek je na SP prvi prost dan, Slovenija pa bo tekmo tretjega kroga igrala v torek proti Veliki Britaniji.

SP divizije I, Ljubljana:

Slovenija : Hrvaška 10:1 (6:0, 1:1, 3:0)

Kovačevič (2), Muršak (6, 51), Razingar (10), Pance (10), Jeglič (12), Pavlin (15), M. Rodman (36), Tičar (51, 60); Novak (24)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.