Šport > Nogomet
484 ogledov

Mladi "Kekci" izgubili proti Hrvatom

Dvoboj Mihe Mevlje (desno) in Zvonka Pamića v Zaprešiću. (Foto: Pixsell)
Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na prijateljski tekmi izgubila proti Hrvaški (1:2). Edini slovenski gol je bil delo debitanta Krisa Jogana. Zadnjih 20 minut Slovenci brez vratarja.

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na prijateljski tekmi v Zaprešiću izgubila proti hrvaškim vrstnikom z 1:2 (0:0). Za Slovenijo je zadel debitant Kris Jogan (83.), za Hrvaško pa sta bila uspešna Ivan Lendrić (80.) in Mario Sačer (86.).

Mlada slovenska reprezentanca se še uvaja v novo obdobje po odhodu nekaterih izkušenejših igralcev, ki so "prešli" to starostno mejo (Etien Velikonja, Jan Koprivec, Rene Mihelič, Andraž Struna, Gregor Balažic, Matija Škarabot, Jovan Vidović, Nikola Tolimir, Danijel Marčeta in Vito Plut).

Ne vem, kako bi se razpletla tekma, če se ne bi poškodoval Radan. Toda na prijateljskih tekmah pač ponudiš priložnost obema vratarjema, na našo smolo se je Radan poškodoval in tako smo v vrata morali postaviti enega izmed igralcev.
Tomaž Kavčič

Selektor Tomaž Kavčič pa je imel tokrat veliko dodatnih težav s sestavo ekipe. Zaradi poškodb so odpovedali nastop Matija Širok, Alen Vučkić, Leon Črnčič, Vedran Vinko in Mitja Novinič, poškodovan pa je tudi Haris Vučkić, ki je bil sicer vpoklican v člansko izbrano vrsto. Ob tem so imeli nekaj težav tudi Kris Jogan, Matej Rapnik in Kevin Kampl, ki pa so danes le zaigrali.

Tekma se je odločila v zadnjih trenutkih, ko so padli vsi trije goli na tekmi. A takrat je Slovenija igrala že z Rapnikom v golu, saj je Kavčič ob polčasu prvega vratarja Jana Oblaka menjal z Matejem Radanom, ta pa se je v 70. minuti poškodoval. Tako so bili gosti prisiljeni v vrata poslati branilca Interblocka. V prvem polčasu so sicer gostitelji dvakrat zatresli okvir vrat (Petar Slišković, Franko Andrijašević), enkrat pa tudi Slovenci (Sandi Arčon).

"V prvem polčasu so bili Hrvati boljši, v drugem pa smo bili nevarnejši mi. Ne vem, kako bi se razpletla tekma, če se ne bi poškodoval Radan. Toda na prijateljskih tekmah pač ponudiš priložnost obema vratarjema, na našo smolo se je Radan poškodoval in tako smo v vrata morali postaviti enega izmed igralcev," je pojasnil Kavčič.

"Veliko igralcev nam je manjkalo, toda nič ne de. Perspektiva je prava, potrebujemo pa čim več močnih tekem. Škoda, da ni več pokala Mirop, zdaj bomo morali tekmece iskati drugje. Z igro sem sicer kar zadovoljen, predvsem zaradi tega, ker smo imeli na voljo praktično le en regeneracijski trening," je še dodal Kavčič, ki je tako sklenil letošnje nastope z mlado slovensko vrsto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.