Šport > Nogomet
9 ogledov

Zadetka Miheliča pokopala Malto

Rene Mihelič je ob zmagi slovenske mladinske reprezentance prispeval oba zadetka Žurnal24 main
Mladinska slovenska nogometna reprezentanca je na prvi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2011 na danskem brez težav z 2:0 ugnala Malto.
 
 

Naš pristop je bil pravi, lahko pa bi dali še kakšen gol.

Tomaž Kavčič

 
Slovenija si je zanesljivo priigrala prve točke v boju za EP čez dve leti. Na uvodnem gostovanju pri Malti so bili Slovenci boljši tekmec, premoč pa je z dvema zadetkoma kronal Rene Mihelič . Igra je bila v prvem polčasu enakovredna do 15. minute, nato pa so varovanci Tomaža Kavčiča vse bolj prevzemali pobudo. V 33. minuti so imeli Slovenci napad, ki so ga Maltežani ustavili s prekrškom nad Plutom. Prosti strel je z leve strani izvajal Mihelič, ki je žogo poslal čez živi zid in v mrežo vratarja Bonella. Do konca prvega dela bi lahko Slovenci vodstvo še povišali, vendar je strele Etiena Velikonje , Nikole Tolimirja in Josip Iličića domači vratar ukrotil.

Tomaž Kavčič je mladinsko izbrano vrsto popeljal do prve zmage. © SPS

 
Podobno je bilo tudi v drugem delu; Slovenija je bila boljši tekmec in je brez težav nadzirala potek tekme. V 66. minuti so domači nogometaši v gneči v kazenskem prostoru nepravilno ustavili Gregorja Balažica . Odgovornost je prevzel Mihelič in z natančnim strelom z enajstih metrov povišal vodstvo na 2:0. Gostitelji tudi v nadaljevanju niso bili posebej nevarni, vratar Koprivec pa je moral resneje posredovati le nekaj minut pred koncem, ko je zanesljivo ubranil strel domačih napadalcev po protinapadu.

"Seveda sem zadovoljen z zmago. To je bila naša prva kvalifikacijska tekma in bila je takšna, kot smo pričakovali, trda, Malta pa je igrala agresivno. Naš pristop je bil pravi, lahko pa bi dali še kakšen gol, a generacija je znova pokazala, da ima pravi karakter," je nastop ocenil selektor Tomaž Kavčič , ki tokrat sicer ni mogel računati na Tima Matavža , saj je poškodovan. Kvalifikacije v skupini 8 se bodo za Slovence nadaljevale šele v začetku septembra, ko bo Slovenija najprej gostila Francijo , nato pa v gosteh igrala z Belgijo . V skupini 8 je poleg Slovenije, Malte, Francije in Belgije še Ukrajina . V drugi del bodo napredovale zmagovalke desetih skupin in štiri najboljše drugouvrščene ekipe. Med temi bodo nato dodatni dvoboji določili sedem udeleženk, ki se bodo na EP 2011 pridružile gostiteljem Dancem .

Kvalifikacije za nastop na mladinskem EP 2011:

Malta : Slovenija 0:2 (0:1)
Mihelič (33, 63/11m)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.