Šport > Nogomet
6 ogledov

Slovenci optimisti pred tekmo z Malto

Tomaž Kavčič bo svoje varovance povedel v boj za obstanek. SPS
Slovensko nogometno reprezentanco do 21 let v prihodnjih dneh čakata kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu v Izraelu. Izbranci Tomaža Kavčiča se bodo najprej v petek ob 19. uri v Lendavi pomerili z Malto, v torek pa bodo ob 17.30 na Ptuju gostili še Finsko. Želja je šest točk.

Da si v preostalih štirih tekmah, ki ostajajo do konca kvalifikacij, Slovenci ne bodo mogli privoščiti spodrsljaja, je bolj ali manj jasno zaradi stanja na lestvici in dejstva, da v nadaljevanje kvalifikacij oziroma "play-off" napredujejo le zmagovalci skupin in štiri najboljše drugouvrščene ekipe. V skupini 2 je Slovenija po šestih tekmah trenutno na prvem mestu s 13 točkami, toliko pa jih ima ob tekmi manj tudi drugouvrščena Švedska. Finska je na petih tekmah zbrala osem točk, Ukrajina jih ima po štirih pet, Malta jih ima prav tako pet s sedmih tekem, zadnja pa je Litva s tremi točkami s sedmih tekem.

"Mi se trenutno osredotočamo zgolj na Malto, Finska je še malo v ozadju, čeprav smo jo tudi že gledali. Glede same Malte bi pa rekel naslednje. Vsaka tekma prinaša svoje. V gosteh smo proti njej zmagali s 4:1, ampak ni bilo tako lahko, kot je videti. Malta ima pet točk, igrala je 0:0 na Finskem, igrala 2:2 z Ukrajino, premagala Litvo ... Pričakujem, da se bodo zaprli, so pa zelo nevarni iz protinapadov, tako da bomo morali biti potrpežljivi. Smo pa bolj osredotočeni na sebe, fantje so maksimalno motivirani, samozavestni in vem, da bodo dali na tekmi vse od sebe," pred tekmo z Malto pravi Kavčič, ki se ne obremenjuje preveč s poškodbami.

Manjkajo nekateri nosilci igre, kot so Rene Krhin, Haris Vučkić, Matej Rapnik, Aljaž Struna, Martin Milec, Matic Fink in Nejc Mevlja. "Teh igralcev ni, želimo jim, da se čim prej vrnejo, osredotočamo pa se na tiste, ki so tukaj. Nova sta Damjan Bohar in Matic Maruško in verjamem vanju. Oba sta na pripravah zelo dobro delala," pravi Kavčič.

Svoje videnje pred obračunom z Malto sta razkrila tudi Rajko Rep in Boban Jović. "Pričakujemo težko tekmo, da bo Malta igrala defenzivno in čakala na protinapade. Mi pa moramo stopiti na žogo, biti potrpežljivi in izkoristiti vsako priložnost, ki se nam ponudi," meni Rep, ki ne dvomi v zmago, če bodo le igrali tako, kot znajo. Eden izmed glavnih orožij naj bi bil prodorni Dejan Lazarević, ki bo po Repovih besedah zagotovo poskrbel za nekaj priložnosti. "Želja so nove tri točke, ampak najtežje je igrati tekme, na katerih vsi pričakujejo, da bomo z lahkoto zmagali. Toda gremo tekmo za tekmo in Malta je nov izziv za nas, za to generacijo. Nadejam se treh točk, na igrišče pa bomo šli povsem resno in s polno motivacijo," pa meni Jović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.