Ukrajinski svetovni prvak se je poigral z izzivalcem (Video)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Lomačenko je suvereno slavil nad Campbellom.
Oglej si celoten članek

Ukrajinski boksar Vasilij Lomačenko je v londonski O2 Areni po enoglasni sodniški odločitvi premagal Britanca Luka Campbella in v lahki kategoriji osvojil pas v verziji WBC. Enaintridesetletni Ukrajinec ima že pasova v verzijah WBO in WBA, manjka pa mu v verziji IBF, kjer je trenutno najboljši Ganec Richard Commney.

Grozljivka Boksarja na robu smrti silili na noge

V londonskem obračunu dveh olimpijskih prvakov iz Londona 2012 - Lomačenko je tedaj slavil v lahki, Campbell pa v bantamski kategoriji - je prevladoval Ukrajinec. O tem zgovorno pričajo odločitve sodnikov, dvakrat je slavil z izidom 119:108, enkrat pa z izidom 118:109.

Sijajni Ukrajinec je eden najboljših tekmovalcev v zgodovini boksa. Na 397 dvobojih je doživel le en poraz ter je nosilec dveh zlatih olimpijskih kolajn iz Londona 2012 in Pekinga 2008.

Na svojih 15 dvobojih v poklicni karieri je 31-letni Ukrajinec izgubil le proti Mehičanu Orlandu Salidu.

Video Ruski boksar umrl v ameriški bolnišnici

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.