Šport
15453 ogledov

Boksarja na robu smrti silili na noge

santillan Print Screen
Boksarski svet je pretresla nova tragedija.

V bolnišnici v Buenos Airesu je umrl 23-letni boksar Hugo Santillan, za katerega so bile usodne poškodbe na sobotnem obračunu z urugvajskim prvakom Eduardom Abreujem. 

Tragično vest je v uradni izjavi potrdila svetovna boksarska zveza.

Santillan je druga smrtna žrtev iz sveta boksa v manj kot tednu dni. Pred tremi dnevi je zaradi poškodb na dvoboju s Subrielom Matiasom umrl ruski borec Maksim Dadašev. Star je bil 29 let.

Dadašev je v na dvoboju prejel močan udarec v glavo, kar je imelo za posledico subduralni hematom, zaradi česar je v bolnišnici prestal operacijo možganov, kasneje pa ga je izdalo srce.

Maksim Dadašev Video Šport Ruski boksar umrl v ameriški bolnišnici

Santillan je bil po dvoboju z Adrebujem, ki se je končal z neodločenim izidom, v zelo slabem stanju. Ob razglasitvi končnega rezultata ni mogel stati na nogah, kmalu zatem pa se je sesedel v kotu.

Člani njegove ekipe so ga pred tem zelo nespametno silili na noge, čeprav je bilo zelo očitno, da potrebuje nujno zdravniško pomoč.

Prizori so bili naravnost grozljivi in so napovedovali prav to, kar se je kasneje tudi zgodilo.

Argentinca so poskušali oskrbeti v ringu, nato je bil prepeljan v bolnišnico, kjer so ga operirali zaradi krvnega strdtka v možganih, kasneje pa je umrl zaradi zastoja srca in odpovedi ledvic. Zaradi otekanja možganov so ga še pred posegom dali v umetno komo, iz katere se ni več prebudil.

Santillan je boksal v superlahki katergoriji. V karieri je zabeležil 19 zmag, šest porazov in dva remija. Na začetku profesionalne športne poti je bil neporažen 13 zaporednih obračunov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.