Šport
3425 ogledov

Senzacija v New Yorku: Nokavtirani Joshua izgubil vse naslove

Anthyno Joshua
Anthony Joshua, ki se je tekom boja z Andyjem Ruizom kar štirikrat znašel na tleh, je v sedmi rundi po nokavtu izgubil vse svoje šampionske naslove.

"Kakšna predstava v New Yorku!", "Kakšna senzacija!" "V stilu Douglasove zmage nad Mikeom Tysonom!" so zgolj nekateri naslovi v medijih, ki opisujejo zmago 29-letnega Američana mehiških korenin, Andyja Ruiza, nad Anthonyjem Joshuo, ki je branil kar štiri naslove svetovnega prvaka.

Joshua je v svoji 23 borbi v karieri tako doživel svoj sploh prvi poraz, kateremu je bilo priča več kot 15.000 gledalcev v natrpano polnem Madison Square Gardenu. Ruiz pa je s senzacionalno zmago postal prvi boksar mehiških korenin z naslovom v težki kategoriji, saj je postal prvak po WBA, WBO, IBO in IBF organizaciji.

Joshua : Ruiz | Avtor: Profimedia Profimedia

Ruiz je sicer začel v skladu z vsemi najavami. Kontroliral je sredino ringa ter rinil naprej v nasprotnika, medtem ko je s čvrstim gardom blokiral prvakove udarce. Do prvega pravega dogajanja je tako prišlo v drugi rundi, ko je Ruiz z nekaj udarci uspel zadeti Joshuo, kateremu je tik pred koncem runde Britanec vrnil z močnim krošejem.

Joshua : Ruiz | Avtor: Profimedia Profimedia

Nato pa je sledila nora tretja runda! Joshui se je posrečila serija štirih močnih udarcev in Ruiz je pristal na tleh. Ko se je Američan pobral, je Joshua na vso silo krenil po nokavt, pri tem pa nepremišljeno naletel na dva nasprotnikova krošeja in Joshua se je prvič znašel na tleh. Tudi ko se je končno pobral, pa je deloval resno pretresen in je komajda še stal na nogah ter se večino časa obešal na nasprotnika, ki mu je zadal še eno serijo udarcev, po kateri je Joshua še v drugo pristal na tleh, pred porazom pa ga je rešil zvonec.

Joshua : Ruiz | Avtor: Profimedia Profimedia

Četra runda je bila nato dosti bolj mirna, saj sta oba borca nekoliko počivala ter si nabirala moči pred peto rundo, v kateri je Joshua z enim preciznim levim krošejem zadel nasprotnika ter si s tem za nekaj časa vrnil dominantnost v dvoboju.

Po nerazburljivi šesti rundi pa je prišla na vrsto odločilna sedma, ko sta se istočasno Joshua in Ruiz zadela z močnim krošejem, a je nato dosti nižji Ruiz nadaljeval s sreijo udarcev ter Joshuo še tretjič poslal na tla. Ponovno je vstal, a vse skupaj je zgolj nekoliko prestavil, saj je sledil nov "rafal" s strani Ruiza in Joshua je bil kmalu še četrtič na tleh. Joshua nato več ni vedel za sebe. Komajda je še prišel do svoje ekipe, ščitnik za zobe mu je padel iz ust, pogled pa mu je bil popolnoma izgubljen... Sodniku ni preostalo drugega, kot da prekine borbo!

Ruiz, ki je kar 10 cm nižji ter 9 kg težji od Joshue in na katerega je bila kvota za zmagao kar 25, je tako v svojem 34 boju vpisal še svojo 33 zmago. Edini poraz je doživel proti Josephu Parkerju pred tremi leti.

Komentarjev 1
Sorodne novice