Šport
7049 ogledov

Kozinove ne spustijo v ZDA, borba odpadla

Ema Kozin WBFBoxing/Twitter
Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin je zaradi zapleta pri pridobivanju vstopnega dovoljenja za ZDA ostala doma, so sporočili iz njene ekipe.

Svetovna prvakinja srednje in supersrednje kategorije Ema Kozin bi se morala 16. februarja v Denverju v Združenih državah Amerike pomeriti s Finko Sanno Turunen.

Grozljivka Šport Navijači zahtevali prekinitev, poteza kota šokira

"Včeraj je ekipa Valores Probox Team z najboljšo boksarsko v na svetu v srednji in supersrednji kategoriji Emo Kozin doživela neprijetno presenečenje. Zapletlo se je pri rutinskem postopku pridobivanja ESTE (elektronskega sistema za avtorizacijo potovanja) za vstop v ZDA. Na razgovoru na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani so prošnjo brez pojasnila zavrnili vsej ekipi in tudi njenim staršem. Zdaj zahtevajo dodaten postopek pridobitve vizuma, ki pa bo trajal več kot mesec. V tem primeru je pričakovana borba v ZDA izgubljena," so sporočili iz ekipe Kozinove.

Dvoboj v Denverju tako odpade, Kozinova je izjemno razočarana, njen tabor na čelu z managerjem Mirkom Skokom pa se zdaj dogovarja za nadomestno prizorišče dvoboja, po vsej verjetnosti z isto tekmico, s Sanno Turunen.

Iz ekipe Kozinove so dodali, da je bil organizator tekmovanja sredi februarja v Denverju nad zapletom presenečen, vendar je odpoved razumel in si še vedno želi nastopa Kozinove takoj, ko bo to mogoče.

dejan zavec Dejan Zavec Šport Intervju Dejan Zavec: "Na zunaj imamo vse, navznoter pa smo prazni."
Komentarjev 3