Šport
10233 ogledov

Navijači zahtevali prekinitev, poteza kota šokira

Reševalni pas/Twitter
Švedski boksar je utrpel grozljivo poškodbo, a vseeno nadaljeval z borbo. Ob pogledu na to se vam bo obračal želodec.

V okviru spremljevanega programa sobotnega boksarskega spektakla v Las Vegasu, kjer je 40-letni Manny Pacquiao premagal Andriena Bronerja, sta se v mestu greha pomerila tudi Badou Jack in Marcus Browne.

Dvoboj, ki ga je s soglasno sodniško odločitvijo dobil (117-110, 116-111, 119-110) Browne, je zaznamovala grozljiva ureznina, ki je tekom sedme runde zazevala na obračunu švedskega boksarja.

Do poškodbe je prišlo, ko sta boksarja trčila z glavama.

Šved je kljub poškodbi nadaljeval z borbo, pri čemer ni bil okrvavljen le njegov obraz, temveč je kri prekrila tudi površino ringa in majico sodnika Tonyja Weeksa. Poškodovanega boksarja je celo pregledala zdravniška služba, ki je presodila, da je zmožen nadaljevanja.

Precej nespametno je bilo tudi ravnanje njegovega kota, kjer so mu vztrajno zatrjevali, da ne gre za nič hujšega, čeprav je boksar izgubil že ogromno krvi. "Majhna ureznina," so mu govorili in ga nagovarjali k nadaljevanju, kar je sprožilo vsesplošno zgražanje.

Vse skupaj je pripeljalo tako daleč, da so k prekinitvi dvoboja pozivali celo navijači.

Po dvoboju so mu globoko ureznino zakrpali s 25 šivi. "Rad bi se zahvalil vsem navijačem za podporo. Ureznina je bila res huda, a z menoj je vse v redu. Ne glede na poškodbo je bil Marcus Browne boljši od mene," je sporočil boksar, ki je utrpel šele drugi profesionalni poraz v karieri.

Komentarjev 3
Sorodne novice