Šport
7053 ogledov

Zato je Fury tako dolgo ležal na tleh

tyson fury Reševalni pas/Twitter
Britanski boksar se je čudežno pobral po uničujočem udarcu Deontaya Wilderja.

Tyson Fury se je med boksarskim spektaklom v Los Angelesu zelo uspešno zoperstavil svetovnemu prvaku po verziji WBC Deontayju Wilderju. Dvoboj se je končal z neodločenim izidom, čeprav je samooklicani "Gypsy King" dominiral večji del obračuna.

Tyson Fury in Deontay Wilder Dvoboj leta Šport Fury kar dvakrat na tleh, a vseeno neporažen na epskem obračunu

Fury je bil dobro na poti k še enemu odmevnemu skalpu, ko ga je neporaženi Wilder, ki se ponaša z enim najmočnejših udarcev v profesionalnem boksu, v zadnji rundi še drugič zrušil po tleh.

Kazalo je, da je Wilderjeva kombinacija desnega direkta in levega krošeja dvoboj dokončno prevesila v njegovo korist in da je Fury premagan. Toda Britanec se je pobral, kar je Wilderja, ki je v ringu že pričel slaviti, močno presenetilo.

Tyson Fury in Deontay Wilder "Vrne naj licenco!" Šport Boksarke legende udarile po sodniku dvoboja Wilder:Fury

Fury je kar nekaj časa ležal na tleh in se pobral šele, ko je sodnik Jack Reiss preštel do devet. Po besedah njegovega promotorja Franka Warrena tega ni storil po naključju, temveč je šlo za dobro premišljeno dejanje.

"Pokazal je, iz kakšnega testa je, tudi po nokdavnu. V 12. rudni sem mislil, da je vsega konec. Povedal mi je, zakaj se ni pobral hitreje. Ker ni povsem dobro čutil nog. Ni se želel pobrati na majavih nogah. Sodnik bi lahko ustavil dvoboj. Pred dvobojem jima je povedal, da bosta morala v primeru nokdavna narediti po tri korake v levo in desno. Oba sta dobila takšna navodila. Tyson tudi v tistem trenutku ni pozabil na to," je pojasnil Warren.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.