Šport
3435 ogledov

Boksarke legende udarile po sodniku dvoboja Wilder:Fury

Tyson Fury in Deontay Wilder
Epski dvoboj med Tysonom Furyjem in Deontayem Wilderjem se je po sodniški odločitvi končal z nerešenim izidom. Ker je dvoboj gledal praktično ves svet in ima vsakdo svoje mnenje, so se sodniki znašli pod plazom kritik, najhuje pa jo je odnesel sodnik, ki je dal prednost Wilderju.

"Odločitev je smešna! Sodnik, ki je dal prednost Wilderju 115:111 bi moral vrniti licenco in ne bi smel več nikoli delovati v boksu," je bila izjava Pauliea Malignaggija, bivšega boksarja, ki se trenutno ukvarja s komentiranjem dvobojev.

Govora je o mehiškem sodniku Alejandru Rochinu, enem izmed treh sodnikov, ki so odločili razplet dvoboja Deontay Wilder - Tyson Fury. Borba se je končala z neodločenim izidom, WBC pas pa je tako ostal v lasti Wilderja.

Kanadčan Robert Tapper je sicer odločil, da je rezultat 114:110 za Furyja, Britanec Phil Edwards se je odločil za izid 113:113, medtem ko je Rochina bolj prepričal Wilder s 115:111.

"Gledam ta dvoboj in enostavno ne morem objasniti, kako je lahko prišel do takšnega rezultata," je dodal Malignaggi.

Rochin je na kartici celo zapisal, da so prve štiri runde pripadle Wilderju, kar je za vsakogar, ki se vsaj malo spozna na boks, nemogoče, saj je Fury popolnoma dominiral v prvih štirih rundah, ko se mu Wilder sploh ni mogel približati.

Fury je sicer dominiral praktično ves dvoboj, toda stvari sta na glavo postavili 9. in 12. runda, ko je Wilder uspel Furyja z močnimi udarci zrušiti na tla, kar je mogoče opravičilo končni rezultat, a vseeno ne pojasni, kako je lahko Mehičan prve štiri runde dosodil Wilderju.

Tyson Fury in Deontay Wilder Dvoboj leta Šport Fury kar dvakrat na tleh, a vseeno neporažen na epskem obračunu

"Mislim, da bi morali imeti kvalitetnejše sodnike, to je grozno. Fury je milje pred Wilderjem, glede na to, kar je pokazal. Meni se je to že zgodilo, vedel sem, da se bo zgodilo tudi Tysonu. Vsi so videli, kdo bi moral zmagati," je bil do sodnikov oster eden izmed največjih boksarjev vseh časov, Lennox Lewis.

Tyson Fury je sicer uprizoril neverjetno vrnitev, saj se je po legendarni zmagi nad Vladimirjem Kličkom boril z depresijo, drogo in alkoholom, dve leti sploh ni boksal, pred dvobojem z Wilderjem pa je shujšal skoraj za 70 kilogramov, a vseeno nadboksal aktualnega svetovnega prvaka.

"Uničili so eno izmed največjih vrnitev v zgodovini športa! Bolan moraš biti, da storiš kaj takšnega. Gnusijo se mi! Ne vem, kakšen človek moraš biti, da Tysonu storiš kaj takšnega," pa je besnel trener "Ciganskega kralja" Ben Davison, medtem ko je bil njegov varovanec neverjetno miren: "On misli, da ja on zmagal, jaz mislim, da sem zmagal jaz. Naj navijači sami presodijo."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.