Šport
3059 ogledov

Stanje svetovnega prvaka po brutalnem nokavtu končno stabilno

Adonis Stevenson
Svetovni boksarski prvak Adonis Stevenson je na dvoboju proti Ukrajincu Oleksandru Gvozdyku doživel težak nokavt, po katerem se je zdravniško osebje celo borilo za njegovo življenje.

Kanadski boksar ter donedavni svetovni prvak Adonis Stevenson se je po brutalnem nokavtu, ki ga je doživel proti Ukrajincu Oleksandru Gvozdyku v dvoboju za naslov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji po verziji WBC, znašel celo v kritičnem stanju.

Gvozdyk je namreč v 11. rundi borbe s serijo težkih udarcev Kanadčana, branilca naslova, položil na tla ter končal dvoboj.

Stevenson je izgubil zavest, nato sicer prišel k sebi, a so ga vseeno morali na nosilih odnesti iz dvorane, medtem pa naj bi se še nekajkrat onesvestil.

Adonis Stevenson | Avtor: Profimedia Profimedia

Ko je že izgledalo, da je ponovno popolnoma priseben, pa mu je kar naenkrat postalo zelo slabo, tako da je bil urgentno prepeljan v bolnišnico, od koder so potrdili vznemirjajoče novice, da se borijo za šampionovo življenje.

"Adonis je pristal na intenzivni negi, kjer se trenutno bori za življenje," je potrdil tudi promotor borbe Yvon Michel.

Po nekaj zaskrbljujočih dneh pa so iz bolnišnice končno sporočili vzpodbudno novico, da je stanje Stevensona, ki se nahaja v umetni komi, končno stabilno.

Stevenson je sicer šampionski pas osvojil leta 2013, katerega je do dvoboja z Gvozdykom devetkrat uspešno obranil.

 

 

Komentarjev 1
  • mefisto 10:22 06.december 2018.

    Kar je iskal, to je dobil. Boks je šport za debile.

Sorodne novice