Šport
3312 ogledov

Udaren uvod v boksarski spektakel

Wilder Fury
Sobotni boksarski spektakel v Los Angelesu, obračun težkokategornikov Deontaya Wilderja in Tysona Furyja, je imel (ne)pričakovan uvod.

Boksarja sta namreč na obvezni novinarski konferenci pred dvobojem najprej obračunala besedno, nazadnje pa se je vse skupaj sprevrglo v prerivanje obeh tekmecev in njunih spremljevalnih ekip. Ljubitelji boksa in spektaklov se najbrž ne morejo določiti, ali je bilo dogajanje na odru pred televizijskimi kamerami spontano ali pa je vse skupaj pač del posla, ki ga oba boksarja očitno dobro obvladata.

Oleksandr Usik Boks Šport Usik utišal občinstvo in izzval Joshuo

Američan Deontay Wilder, svetovni prvak težke kategorije po verziji WBC, in njegov izzivalec, Britanec Tyson Fury, sta druženje z novinarji izkoristila tudi za tisto, kar so mnogi od njiju pričakovali - da bosta napovedani boj začela še pred vstopom v ring.

Začetek je bil sicer dokaj miren, celo s pohvalami na račun nasprotnika, a na koncu so se besedni boj, hvaljenje in grožnje spremenili še v petelinjenje na odru, ko se je v gneči za trenutek zdelo, da so stvari že ušle izpod nadzora, med vročekrvna boksarja pa so morali stopiti tudi varnostniki.

Fury je napovedal, da bo za svojega tekmeca v soboto poskrbel s knockoutom, potem pa si je slekel srajco in ga že kar na odru izzival na boj. "Srajco sem slekel, da bi se začelo dogajati in da bi jih vse skupaj malo prestrašil. Vsi mislijo, da je najino rivalstvo lažno, ampak po temle lahko še enkrat razmislijo," je dejal Fury.

Wilder, ki v 40 dvobojih še ni doživel poraza, 39 jih je dobil z knockouti, je bil zaradi jezikavega tekmeca precej vznemirjen. "Pravi, da sem jaz tisti, ki se pretvarja, ampak klovn je v resnici on. Naslednji na seznamu mojih žrtev bo," je bil odločen Američan.

Fury, nekdanji svetovni prvak, ki se je letos uspešno vrnil na tekmovalno sceno po dveletni odsotnosti zaradi osebnostnih težav in kazni zaradi uporabe prepovedanih poživil, pa je nato še prilil olja na ogenj: "Videti je bilo, da je nervozen. Ne vem, morda se mu je zdelo potrebno, da mi pljune v obraz ali karkoli je že hotel doseči s tistim vpitjem. Vidi se, da čuti pritisk."

V vroči izmenjavi mnenj med boksarjema je temnopolti Američan omenil tudi svoje afriškoameriške korenine in z njimi povezanih 400 let bolečin, na kar je Fury odgovoril, da se ne bosta borila za raso ali religijo, temveč za "najbolj cenjeno lovoriko, naslov v težki kategoriji".

Njegov tekmec pa je nato zbodel Britanca irskih korenin na zanj občutljivo področje: "Predstavlja mentalne bolezni, izgubo teže in zlorabo drog. Če bi to počel jaz, bi me označili za odvisnika in me najbrž oklicali za terorista," je tudi ameriški boksar našel točko, s katero je lahko izzval tekmeca že pred dvobojem.

Komentarjev 4
  • Avatar Rimberliska
    Rimberliska 22:50 29.november 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • iliana 14:59 29.november 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam lastnik. obišcite ===============>>>>>> www.WebJob33.Com

  • perhan63 12:44 29.november 2018.

    ma te nigri so sami največji rasisti..