Šport
3168 ogledov

Mayweather zaslužil 65.000 $ na sekundo, izzivalec jokal kot dež

floyd mayweather tenshin nasukawa Epa
Neporaženi boksarski prvak je svojega nasprotnika "pohrustal" v samo dobrih dveh minutah.

Boksarski šampion Floyd Mayweather je potreoval pičlih 139 sekunde, da je na ekshibicijskem obračunu v Saitami porazil japonskega kickboksarja Tenshina Nasukawo.

Težko pričakovani obračun se je že v prvi rundi sprevrgel v farso, saj je nemudoma postalo jasno, da mladi izzivalec ni dorasel nasprotnik enemu najboljših boksarjev vseh časov.

"Tenshinu bi se rad zahvalil za ta dvoboj. Šlo je za zabavo in ostaja nepremagan. Glavo pokonci. Tudi jaz ostajam brez poraza," je povedal 41-letni Mayweather, ki je v karieri nanizal 50 profesionalnih zmag (50-0).

Ameriški boksar je za dovoboj prejel devet milijonov ameriških dolarjev oziroma slabih 65.000 dolarjev na sekundo. Njegovega 20-letnega nasprotnika so po porazu premagale solze.

floyd mayweather tenshin nasukawa | Avtor: Epa Epa

"Še vedno sodim med upokojene boksarje. Ne nameravam se vrniti. Danes je šlo za poseben dogodek, za predstavo pred japonskimi navijači. Želeli so si ta dvoboj in rekel sem si, zakaj pa ne," je po dvoboju poudaril Mayweather, ki se je boril prvič po zmagi nad Connorjem McGregorjem leta 2017 v Las Vegasu.

Nasukawa se je po porazu odzval na Instagramu. "Pokončal me je, a ničesar ne obžalujem. Razočaran sem nas sabo, ker sem mislil, da sem lahko boljši. Sprejel bom dejstva in se tudi v prihodnje soočil z vsakršnim izzivom. Ugotovil sem, da sem storil premalo, da bi si zaslužil takšno priložnost, Prav tako sem spoznal, kako dober je Mayweather. Podcenjeval sem ga. Obljubim, da bom dosegel njegov nivo," je med drugim zapisal 20-letnik.

Nusakawa velja za enega od vzhajajočih zvezdnikov svoje borilne veščine, saj ima kljub 20 letom v karieri že 28 zmag in je še vedno brez poraza, 21 dvobojev je končal predčasno. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice