Šport
508 ogledov

Bomba! Kličko se pri 43 letih namerava vrniti v ring!

Vladimir Kličko in Bryant Jennings EPA
Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji, Vladimir Kličko, je potrdil, da se vrača v boksarski ring. Takoj so se seveda pojavile govorice, da se pripravlja spektakel - spopad z Anthonyjem Joshuo.

Anthony Joshua je pred dvema letoma, aprila 2017, v 11. rundi epskega dvoboja na Wembleyu premagal legendarnega Vladimirja Klička, ga poslal v zasluženi pokoj ter postal absolutni vladar težke kategorije.

Anthony Joshua Vladimir Kličko | Avtor: Profimedias Profimedias

Toda po zadnjih govoricah naj bi se njegov "stari sovražnik" pripravljal, da mu ta naziv odvzame. Na roko morebitnemu povratnemu dvoboju gre tudi dejstvo, da Joshua nikakor ne more najti nasprotnika, njegov najverjetnejši naslednji nasprotnik Jarrell Miller pa je še tretjič padel na dopinškem testu.

anthony joshua Doping Šport Boksarski spektakel odpovedan

Glede boksarskega spektakla se je oglasil tudi Joshuin promotor Eddie Hearn, ki je pojasnil, da so se v marcu začeli pregovori s Kličkom o morebitnem povratku in ponovitvi njegovega zadnjega dvoboja.

Zdaj pa se je preko svojega Twitter profila oglasil tudi 43-letni Ukrajinec, ki je potrdil, da njegova kariera še ni zaključena ter da si želi ponovno postati prvak.

"Kljub temu, da 29. aprila 2017 nisem zmagal, je bil to zame eden najboljših dni v moji dolgi boksarski karieri (do zdaj). Hvala Anthonyju Joshui, ker je bil popoln nasprotnik in je del moje obsedenosti, da ponovno postanem prvak," je zapisal Ukrajinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.