Šport
5359 ogledov

Brutalen nokavt za ubranitev naslova

Deontay Wilder Reševalni pas/Twitter
Deontay Wilder tudi po svojem 41. profesionalnem dvoboju ostaja neporažen.

Neporaženi ameriški boksar Deontay Wilder je v soboto v prvem krogu dvoboja v New Yorku z nokavtom ugnal izzivalca Dominica Breazealea in ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC.

Wilder je v Barclays Center Areni še enkrat več dokazal, da ima eno najbolj nevarnih desnic v boksarskem svetu. Od prvega gonga naprej je bombardiral tekmeca z udarci, usoden pa je bil zadetek v brado 43 sekund pred koncem uvodne runde.

"Ko sem ga prvič udaril z desno roko, se je spremenila njegova telesna govorica. Po toliko dvobojih z različnimi tekmeci to prepoznaš. Vedel sem, da je vse bolj počasen in da se odpira," je recept za zmago razložil Wilder.

Deontay Wilder je dosegel 41. zmago v karieri, 40 z nokavtom. Dominic Breazealea je doživel drugi poraz v 22 dvobojih.

Triintridesetletni Wilder je svoj naslov ubranil že devetič zaporedoma, kar je v eni od boksarskih asociacij pred njim v težki kategoriji uspelo velikanom Mohamedu Aliju, Joeju Frazierju, Miku Tysonu in Lennoxu Lewisu. Absolutni rekorder je Joe Louis, ki je svoj naslov ubranil v 25 dvobojih zaporedoma.

Komentarjev 2
  • Janez_53 13:12 19.maj 2019.

    Ne vem, kdo je to poimenoval "ŠPORT"! Ko nasprotnika z brutalnimi, neusmiljenimi udarci spraviš na tla ali ga skoraj ubiješ, nato pa z neartikuliranimi glasovi izražaš zmagoslavje, skačeš kot opica na ograjo in se tolčeš po prsih, medtem ko nasprotnik ...prikaži več mogoče celo umira - to še je v živalskem svetu redko videno. To že ne more biti šport!

Sorodne novice