Šport
1543 ogledov

"Joshua se tretje runde ne spomni."

joshua ruiz BBC
Nekdanji svetovni prvak je v tretji rundi nasprotnika spravil na tla, nato pa doživel šok.

Anthony Joshua, nekdanji svetovni prvak po verzijah WBA, IBF in WBO, je v prvem dvoboju na ameriških tleh senzacionalno izgubil proti mehiškemu izzivalcu Andyju Ruizu. Prvi poraz v Britančevi dotlej neoporečni karieri (22-1) velja za eno od največjih presenečenj v zgodovini boksa.

Anthyno Joshua Video Šport Senzacija v New Yorku: Nokavtirani Joshua izgubil vse naslove

Joshua se je tekom spektakla kar štirikrat znašel na tleh, preden je v sedmi rundi sodnik dvoboj prekinil. Odločilna je bila tretja runda, v kateri je nekdanji prvak Ruiza poslal na tla, a mu je Mehičan v nadaljevanju runde vrnil z dvojno mero.

Opotekajoči se Joshua od tistega trenutka ni bil več pravi, a je v ringu zdržal do sedme runde, ko je doživel prvi poraz v karieri.

"Anthony se tretje runde ne spomni," je razkril promotor Eddie Hearn. "To ga v bistvu navdaja z optimizmom, da je kljub temu zdržal še štiri runde. Kot pravi sam, so njegovi čuti zatajili," je dodal Hearn.

Joshua je le nekaj dni po porazu aktiviral klavzulo v pogodbi, po kateri mu pripada povratni obračun z novopečenim prvakom. Boksarja naj bi se spopadla v zaključku leta, lokacija pa za zdaj še ni znana.

Britanec si želi dvoboja na Otoku, medtem ko bi se Ruiz rad pomeril v Mehiki.

Joshua, ki je trenutno še vedno v ZDA, je po dvoboju opravil pregled glave, ki ni pokazal nobenih posebnosti. Zdravniki so mu svetovali počitek. "Zdavniki nam niso povedali nič konkretnega," je povedal Hearn in dodal: "Dobil je udarec v stran glave in od tistega si ni več opomogel. Štirikrat se je uspel pobrati. Prekinitev je bila nedvomno pravilna odločitev. Ogledali smo si dvoboj in če ste pozorni, je sodniku sprva pritrdil, da lahko nadaljuje, nato je stopil naprej, a ga je sodnik dregnil, nakar se je spet naslonil na vrvi. Nato je bilo konec. Vesel sem, da se je tako izteklo, saj bi Anthony nadaljeval celo noč."

Očitki o dopingu

Britanec je bil pred poslednjo rundo v precej slabem stanju. "Katera runda je?" je vprašal svojo ekipo. "Zakaj se tako počutim?" je zmedeno dodal. To je proti njemu izkoristil britanski rival Dillian Whyte. "Joshua je vprašal trenerja, zakaj se tako počuti. Ker si v ZDA in ne moreš biti dopingiran!" mu je sporočil Whyte. 

"Te izjave 100-odstotno ne držijo. Anthony je eden od najpogosteje testiranih športnikov na svetu," se je odzvala boksarjeva tiskovna predstavnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.