Ulična košarka pred očmi Dragića

Foto: Žurnal24 Dragić je v dresu Sonc blestel tudi proti LA Lakersom in Kobeju Bryantu. (Foto:
Trenutno najbolj vroči slovenski košarkar Goran Dragić je po naporni sezoni v ameriški ligi NBA spet doma. V soboto si je ogledal državno prvenstvo v ulični košarki. Imel je kaj videti ...
Oglej si celoten članek

Ljubljana je bila v soboto prizorišče drugega turnirja državnega prvenstva v ulični košarki. Zmago so v članski kategoriji slavili Škorci, v Smoki zabijanju je zmagal Tijan Milič, v Telemachovem trojčku Rok Teraz, v Mobitelovem izzivu pa Tilen Tarman. Tekmovanje si je ogledal tudi slovenski reprezentant Goran Dragić.

Vesel sem, da sem tu. Imam kaj videti, igra se dobra košarka. Tudi sam sem igral v tem tekmovanju, a od tedaj je že minilo kar nekaj let.
Goran Dragić

Za košarkarjem, ki igra v severnoameriški ligi NBA v moštvu Phoenix Suns, je izjemno uspešna sezona med ameriškimi profesionalci. "Vesel sem, da sem tu. Imam kaj videti, igra se dobra košarka. Tudi sam sem igral v tem tekmovanju, a od tedaj je že minilo kar nekaj let," se je Gogi spomnil tistih dni na ljubljanskem asfaltu, na katerem se je učil vragolij, ki jih danes uspešno trži v ligi NBA.

Kot so danes sporočili s Košarkarske zveze Slovenije, je bilo možno v članski konkurenci spremljati ogorčen boj. Sodelovalo je 35 zasedb, do zmage pa so prišli Škorci z Borisom Gorencem, Urošem Troppanom, Juretom Erženom, Jako Hladnikom in Borisom Jeršinom. V finalu so bili s 15:12 boljši od razigrane Poletne romance, v dresu katere sta navdušila Boban Tomič in Tadej Horvat.

V mladinski konkurenci se je zbralo 14 zasedb, zmaga je šla v roke ekipi The Winners, ki je v finalu premagala Bestscore.org. V pionirski konkurenci se je merilo 11 zasedb. Finale se je končal z rokometnim izidom 19:17, zmaga ter čast zmagovalcev pa je šla v roke ekipi Dunk Kings, ki je bila boljša od Flexerja.

Nastopile so tudi tri ženske ekipe. Do zmage je prišla ekipa Osam sisa, ki so porazile tako Triple (15:11) kot Ciklame (15:11). Ulična košarka se seli v Maribor na turnir Pokal Adecco, dobitnik tega pokala bo potoval na najmočnejši turnir na svetu v Moskvo. Šestnajst najboljših igralcev državnega prvenstva v Samsung ulični košarki, ki jih bodo izbrali organizatorji, se bo pomerilo v Intersportovi Kletki strahu, ki bo zaokrožila sezono državnega prvenstva. Košarkarji se bodo spopadli v igri ena na ena za naziv kralja ulična košarke 2010 in bogat nagradni sklad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.