Šport > Košarka
36 ogledov

Ulična košarka pred očmi Dragića

Dragić je v dresu Sonc blestel tudi proti LA Lakersom in Kobeju Bryantu. (Foto: Žurnal24 main
Trenutno najbolj vroči slovenski košarkar Goran Dragić je po naporni sezoni v ameriški ligi NBA spet doma. V soboto si je ogledal državno prvenstvo v ulični košarki. Imel je kaj videti ...

Ljubljana je bila v soboto prizorišče drugega turnirja državnega prvenstva v ulični košarki. Zmago so v članski kategoriji slavili Škorci, v Smoki zabijanju je zmagal Tijan Milič, v Telemachovem trojčku Rok Teraz, v Mobitelovem izzivu pa Tilen Tarman. Tekmovanje si je ogledal tudi slovenski reprezentant Goran Dragić.

Vesel sem, da sem tu. Imam kaj videti, igra se dobra košarka. Tudi sam sem igral v tem tekmovanju, a od tedaj je že minilo kar nekaj let.
Goran Dragić

Za košarkarjem, ki igra v severnoameriški ligi NBA v moštvu Phoenix Suns, je izjemno uspešna sezona med ameriškimi profesionalci. "Vesel sem, da sem tu. Imam kaj videti, igra se dobra košarka. Tudi sam sem igral v tem tekmovanju, a od tedaj je že minilo kar nekaj let," se je Gogi spomnil tistih dni na ljubljanskem asfaltu, na katerem se je učil vragolij, ki jih danes uspešno trži v ligi NBA.

Kot so danes sporočili s Košarkarske zveze Slovenije, je bilo možno v članski konkurenci spremljati ogorčen boj. Sodelovalo je 35 zasedb, do zmage pa so prišli Škorci z Borisom Gorencem, Urošem Troppanom, Juretom Erženom, Jako Hladnikom in Borisom Jeršinom. V finalu so bili s 15:12 boljši od razigrane Poletne romance, v dresu katere sta navdušila Boban Tomič in Tadej Horvat.

V mladinski konkurenci se je zbralo 14 zasedb, zmaga je šla v roke ekipi The Winners, ki je v finalu premagala Bestscore.org. V pionirski konkurenci se je merilo 11 zasedb. Finale se je končal z rokometnim izidom 19:17, zmaga ter čast zmagovalcev pa je šla v roke ekipi Dunk Kings, ki je bila boljša od Flexerja.

Nastopile so tudi tri ženske ekipe. Do zmage je prišla ekipa Osam sisa, ki so porazile tako Triple (15:11) kot Ciklame (15:11). Ulična košarka se seli v Maribor na turnir Pokal Adecco, dobitnik tega pokala bo potoval na najmočnejši turnir na svetu v Moskvo. Šestnajst najboljših igralcev državnega prvenstva v Samsung ulični košarki, ki jih bodo izbrali organizatorji, se bo pomerilo v Intersportovi Kletki strahu, ki bo zaokrožila sezono državnega prvenstva. Košarkarji se bodo spopadli v igri ena na ena za naziv kralja ulična košarke 2010 in bogat nagradni sklad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.