Umag Ferreru, poraz Šarapove

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Victoria Azarenka Viktorija Viktoria Foto: Žurnal24 Maria Sharapova Marija Šarapova Sarapova Sharapova Foto: Žurnal24 Victoria Azarenka Viktorija Viktoria Foto: Žurnal24 Maria Sharapova Marija Šarapova Sarapova Sharapova Foto: Žurnal24 Victoria Azarenka Viktorija Viktoria Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nedelja je prinesla kar nekaj teniških finalov, zmagovalci pa so: Almagro v Gstaadu, Ferrero je bil najboljši v Umagu, Pavljučenkova je okusila slast zmage v Carigradu, Azarenka pa v Stanfordu.
Oglej si celoten članek

Španski teniški igralec Nicolas Almagro je osvojil turnir ATP v švicarskem Gstaadu. Drugi nosilec turnirja z nagradnim skladom 450.000 evrov je v današnjem finalu premagal sedmopostavljenega Francoza Richarda Gasqueta s 7:5 in 6:1.

Španec, ki je trenutno na 18. mestu letvice ATP, je dosegel sedmo turnirsko zmago. Pred tem je po dvakrat slavil v španski Valencii in mehiškem Acapulcu ter po enkrat v brazilskem mestu Costa do Sauipe in švedskem Bastadu.

Rusinja Anastazija Pavljučenko je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Carigradu z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev. V finalu je tretjepostavljena Rusinja premagala rojakinjo Jeleno Vesnino v treh nizih tesno s 5:7, 7:5 in 6:4 in se veselila druge turnirske zmage v karieri po uspehu v mehiškem Monterreyu leta 2008.

Teniški turnir v Umagu, ki ga je med tednom večkrat prekinilo hudo neurje, ki je divjalo po Istri, je pripadel Špancu Juanu Carlosu Ferreru. Ta je v finalu slavil proti Italijanu Potitu Staracu, ki je moral nekdanji številki ena svetovnega tenisa priznati premoč v dveh nizih.

Čez lužo v Stanfordu sta se v finalu udarili dve svetlolasi tenisačici: Marija Šarapova in Viktorija Azarenka. S 6:4 in 6:1 je slavila Belorusinja, ki je po osvojenem prvem nizu popolnoma nadigrala dekle slovenskega košarkarja Saše Vujačića.

 

Gstaad, finale (M): 

Nicolas Almagro (Špa/2) : Richard Gasquet (Fra/7) 7:5, 6:1

Carigrad, finale (Ž):

Anastazija Pavljučenko (RUS) : Jelena Vesnina (RUS) 5:7, 7:5, 6:4

Umag, finale (M):

Juan Carlos Ferrero (ŠPA) : Potito Starace (ITA) 6:4, 6:4

Stanford, finale (Ž).

Viktorija Azarenka (BLR) : Marija Šarapova (RUS) 6:4, 6:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.